Volledig scherm
De Aldi naast de AH XL. © Bas Vermeer

Aldi naast AH XL bijna open, vestiging aan Wilhelminapark sluit

Do 5 juli: De gloednieuwe Aldi aan de Jan Heijnsstraat - de buurman van de AH XL - gaat volgende week vrijdag open. Het is een winkel met de vernieuwde Aldi-formule. De oude vestiging aan het Wilhelminapark gaat dicht. 

Aan de Jan Heijnsstraat wordt nu nog druk gewerkt, op 13 juli gaat het filiaal open. In de winkel komt de nadruk te liggen op vers: dat geldt voor vlees, vis, groente en fruit.

Dat hoort bij de nieuwe formule, laten ze bij Aldi Nederland weten. Meer de nadruk op verse, biologische en fairtrade producten. Ook wordt er veel aandacht besteed aan de sfeer in de winkel. Zo zijn de gangpaden breder, valt er meer licht binnen en is de indeling overzichtelijk. 

Het hoort bij de grootscheepse vernieuwingsoperatie van Aldi, het concern trekt voor de 'monsterombouw' 5,4 miljard euro uit

Concurrentie?

Tijdens de bouw is gebruik gemaakt van duurzame bouwmaterialen, meldt Aldi. De koeling in het pand vindt plaats met het natuurlijk koudemiddel CO2, in plaats van schadelijke koudemiddelen. Alle binnen- en buitenverlichting is LED. Papier en folie worden 100 procent gerecycled. 

En nee, vertelt buurman AH XL, bang voor concurrentie zijn ze niet. Supermarktmanager Mario Rijvers is juist 'hartstikke blij'. ,,Op de één of andere manier is het een prima combinatie. We zien het in andere steden waar een Albert Heijn en Aldi naast elkaar zitten, dat versterkt elkaar."