Attracties draaien, mensen zwieren en zwaaien: Tilburgse kermis - de 453ste - is open

videoTILBURG - En we zijn los: de Tilburgse kermis - alweer de 453ste - is vrijdagmiddag om 15 uur van start gegaan. De eerste attracties zwieren en draaien op een kermisroute die niet veel veranderd is ten opzichte van vorig jaar. De kermis is wel veel beter gevuld dan vorig jaar.  

Volledig scherm
De 6-jarige Owen en vader Robert Tasch zijn de eerste bezoekers van de Polyp. Ze zijn speciaal uit Bergschenkhoek naar Tilburg gekomen. © BeeldWerkt

Eerste reacties? Er wordt (hier en daar) getreurd om de wildwaterbaan Poseidon, die staat dit jaar niet op de kermis. Een mooie, nieuwe blikvanger is Laser Pix aan het NS-Plein. Een tot videospelletjeswereld omgebouwd spookhuis, compleet met Nintendo-achtige decorstukken. De 80 meter hoge zweefmolen aan het Piusplein valt in de smaak. 

Nieuw zijn de gratis circusvoorstellingen in de openlucht (telkens een half uur aan de Brokxlaan), er staat weer een reuzenrad, de Kermis Run op zaterdagmorgen keert terug en het theaterkermis LunaLunaLuna gaat dit jaar wel door. Kermisfans kunnen dit jaar voor het eerst een helikoptervlucht over het kermisterrein maken, de nieuwe ‘attractie’ is er alleen tijdens de eerste kermiszaterdag. 

Plaatste de Bonheur Horeca Groep vorig jaar een opblaasbare kapel op de Spoorlaan, dit jaar is het een gigantische duikboot. Die ligt dichtbij een ander nieuwigheidje: de Beach Club van de kermis. Tegenover de ABN AMRO ligt een zandstrand 300 vierkante meter met verschillende barretjes. Ook de Piushaven wordt aangekleed als een ‘lazy beach’ en zo meer bij de kermis getrokken.

Wel jammer: de Ghost Rider - één van de topattracties - haakte daags voor de opening af

Bekijk hieronder een sfeerimpressie:

Volledig scherm
453e Tilburgse Kermis van start © Jan van Eijndhoven
Volledig scherm
453e Tilburgse kermis van start © Jan van Eijndhoven
Volledig scherm
453e Tilburgse Kermis van start © Jan van Eijndhoven
Volledig scherm
453e Tilburgse Kermis. Rebecca van de Oetelaar (28) uit Tilburg met een suikerspin. © Jan van Eijndhoven
Volledig scherm
453e Tilburgse Kermis © Jan van Eijndhoven
Volledig scherm
453e Tilburgse Kermis © Jan van Eijndhoven
Volledig scherm
453e Tilburgse kermis gestart © Jan van Eijndhoven
Volledig scherm
453e Tilburgse Kermis gestart. © Jan van Eijndhoven

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.