Volledig scherm
Kevin Verhoeven serveert thee, Hans Hutten loopt mee. © Marie Thérèse Kierkels/BeeldWerkt

Beetje spannend, maar Brownies & downieS Tilburg kent vliegende start

Ma 30 apr: Gezonde zenuwen, nog een bakje koffie en dan gaan ze ervoor: de elf personeelsleden van de nieuwe (en eerste) vestiging van Brownies & downieS in Tilburg zijn er helemaal klaar voor. Al blijft het een beetje spannend. 

door Bas Vermeer

Een vestiging van de Brabantse keten van lunchzaken Brownies & downieS heeft op maandagochtend de deuren geopend aan het Pieter Vreedeplein. Aan de wand een grote muurschildering van de stad, bij binnenkomst een wall of fame waar mensen alvast zien wie er in de bediening werkt. 

Mensenmens

Quote

De liefde en warmte die je hier krijgt, is geweldig

Hans Hutten

De koffie en gebak serverende beroemdheden-in-de-dop staan te popelen. ,,Echt leuk", zegt Kevin Verhoeven. De 28-jarige werkte tien jaar bij Prins Heerlijk en was toe aan een nieuwe uitdaging. Bas Desmares (25) is dan weer in zijn nopjes omdat 'ie samen met Laurenzio in de bediening zit, ze zijn al vanuit de woongroep bevriend. 

Ondernemer Hans Hutten staat aan het roer van de Tilburgse zaak, zijn vrouw bestiert de Brownies & downieS in Goirle. De 49-jarige Hutten gaf jarenlang leiding aan een grote industriële bakkerij. ,,Vanaf dag één dat ik in Goirle meehielp, vond ik dit werk eigenlijk veel leuker", vertelt hij. ,,Als directeur bij de bakkerij was ik keihard zakelijk bezig, hier bleek ik toch echt een mensenmens te zijn. De liefde en warmte die je hier krijgt, is geweldig."

Volop belangstelling

Het is een vliegende starter. De eerste prijs prijkt al aan de muur: de zaak werd uitgeroepen tot de Rabo Starter van het Kwartaal. En hoewel horeca Nederland het momenteel moeilijk heeft met het vinden van goed personeel is er voor Brownies volop belangstelling. Op een bank in de zaak wordt het sollicitatiegesprek voor personeelslid twaalf net gevoerd. 

De keten heeft dan ook een goede naam én is de afgelopen jaren hard gegroeid. In 2010 werd de eerste zaak in Veghel geopend, zeven jaar later zit de lunchketen met 43 vestigingen door heel Nederland. In regio Tilburg zijn al diverse vestigingen te vinden: naast Goirle ook in Oisterwijk, Oosterhout, en Waalwijk. Zelfs in België (Baarle-Hertog) én Kaapstad (Zuid-Afrika) is een 'Brownies' geopend. 

De zaak is elke dag van 9 tot half 6 geopend. Op koopavond kunnen  bezoekers er ook 's avonds een hapje eten. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement