Tilburgse bloemisten waren vandaag op pad om overtollige bloemen naar zorgcentra te brengen. Sabine Wijsman van Daisy Lane en Anouk Pillot van BLOOM! Flowers en More (r) op weg om hun busje vol te laden.
Volledig scherm
Tilburgse bloemisten waren vandaag op pad om overtollige bloemen naar zorgcentra te brengen. Sabine Wijsman van Daisy Lane en Anouk Pillot van BLOOM! Flowers en More (r) op weg om hun busje vol te laden. © Pix4Profs/Jan Stadss

Bloemen voor de Tilburgse zorg en ouderen: 200 bossen, drie bloemisten en één ramvolle bus

Vrij 20 mrt: Mooi gebaar en ze zijn er bij ziekenhuizen en zorgcentra maar wat blij mee: de 200 bossen bloemen die vrijdag werden bezorgd door drie Tilburgse bloemisten. ,,De bus zat ramvol”, zegt Sabine Wijsman van bloemenzaak Daisy Lane.

Quote

Om een positief gevoel in het land te versprei­den

Sabine Wijsman

De bloemen, circa 2000 stuks, werden op vrijdag bezorgd bij onder meer de ETZ-locaties Elisabeth en TweeSteden en hospice De Sporen. Wijsman ging met de collega’s van bloemenzaken Bloom! Flowers & More en Magnolia op pad. De bloemen komen voort uit een overschot bij de kwekers.

,,De sierteeltsector staat onder enorme druk”, vertelt Wijsman. ,,Evenementen zijn afgelast, horeca en hotels zijn dicht, huwelijken gaan niet door. Twaalf kwekers hebben daarom hun met passie gekweekte bloemen ter beschikking gesteld, om een positief gevoel in het land te verspreiden.”

Zelf krijgt ze gelukkig nog bestellingen binnen. ,,Mensen steunen de lokale ondernemers. En dat is fijn, heel fijn.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.