Volledig scherm
Johan Kools bij zijn bloemenzaak. © Bas Vermeer

Bloemenzaak 't Boeketje blij, er gloort weer hoop: 'Een heel positieve wending'

Ma 5 feb: En dan is er toch hoop voor de Tilburgse bloemenzaak 't Boeketje. De nieuwbouw van de kiosk op het Pieter Vreedeplein gaat niet door én er is in de toekomst zicht op een plek aan het plein. Eerst tijdelijk, dan permanent. 

door Bas Vermeer

,,We zijn blij met de ontwikkeling, we hebben weer hoop." Dat laat Johan Kools, eigenaar van het bloemenzaakje 't Boeketje weten, nu Wereldhave de plannen heeft gewijzigd. De vastgoedeigenaar wil toch geen kiosk op het plein bouwen. Voor die kiosk moest 't Boeketje wijken

Nieuwe stap

Kools gaat weer met Wereldhave en wethouder Erik de Ridder om tafel. De Ridder: ,,Er komt sowieso een tijdelijke plek op het Pieter Vreedeplein - tijdens de herinrichting van het plein - en samen gaan we kijken wat een oplossing op de lange termijn is."

Wereldhave gaf vorige week zelf ook aan 't Boeketje als vaste huurder te willen houden. Het concern onderzoekt nu een nieuw idee om het Pieter Vreedeplein intiemer en toegankelijker te maken: een speels nieuw winkelfront vóór de twee overdekte galerijen aan het plein. Waar dan ook plek voor 't Boeketje is. 

Bloemenwinkeltje

Kools wil echter nog niet te vroeg juichen, want hoe alles vorm gaat krijgen, is nog onduidelijk. De permanente oplossing blijft waarschijnlijk nog lang onduidelijk: de definitieve herinrichting van het Vreedeplein ligt jaren in de toekomst. 

Kools: ,,Maar de neuzen staan dezelfde kant op, de vooruitzichten zijn goed." Terugkijkend op de rumoerige periode - met verhitte discussies en protesten - moet de bloemenman lachen. ,,Want een klein klotebloemenwinkeltje allemaal teweeg brengt hé", klinkt het schertsend.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement