Er loopt geen hond door de Heuvelstraat. Laat ik dan mijn reclamebord maar eens van zolder halen voor buiten op de straat, dacht winkelier Jan Mutsaers van de lederwarenwinkel onlangs. Klanten kwamen die dag niet, handhaving wel.
Volledig scherm
PREMIUM
Er loopt geen hond door de Heuvelstraat. Laat ik dan mijn reclamebord maar eens van zolder halen voor buiten op de straat, dacht winkelier Jan Mutsaers van de lederwarenwinkel onlangs. Klanten kwamen die dag niet, handhaving wel. © Pix4Profs/Jan Stadss

Boetes voor borden op straat in Tilburgse binnenstad: ‘In deze tijd te bizar voor woorden’

Do 14 mei: Dat handhavers tijdens de coronacrisis controleren op borden die verkeerd staan, zet kwaad bloed bij verschillende winkeliers in de Tilburgse binnenstad. ,,Beboet worden terwijl je het hoofd boven water probeert te houden.”

Quote

Mededogen kennen ze niet

Jan Mutsaers

Er loopt geen hond door de Heuvelstraat. Laat ik dan mijn reclamebord maar eens van zolder halen voor buiten op de straat, dacht winkelier Jan Mutsaers van de lederwarenwinkel onlangs. ,,Dan zien mensen dat ik open ben, komt er misschien nog één klant binnen.” 

Klanten kwamen die dag niet, handhaving wel. 

Twee uur later stonden ze zijn bord te fotograferen. Een paar dagen daarna plofte een aangetekende brief met kleurenfoto van zijn bord op de mat. Elke dag dat het er staat, krijgt Mutsaers 250 euro boete.  Tot maximaal 2500 euro. ,,Mededogen kennen ze niet.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.