De knip op de Schouwburgring haalt de helft van het doorgaand verkeer van de Cityring. Die automobilisten nemen dan de ringbaan, is de gedachte van de gemeente.
Volledig scherm
PREMIUM
De knip op de Schouwburgring haalt de helft van het doorgaand verkeer van de Cityring. Die automobilisten nemen dan de ringbaan, is de gedachte van de gemeente. © jb

Cityring: to knip or not to knip

TILBURG - Een deel uit de cityring knippen? De gemeente doet er onderzoek naar. Als doorgaand verkeer op de Schouwburgring wordt geweerd, kan het gebied tussen de schouwburg, de Heikese kerk en het gemeentehuis tot één groot plein transformeren. Bussen zijn er te gast, evenals auto’s, alleen naar de parkeergarages. Automobilisten die van oost naar west willen - de helft van het totaal op de Paleisring - moeten echter over de ringbanen. Het plan houdt  de gemoederen bezig. 

 1. Honderden bloemen voor verongelukte Jayden (12): ‘Een drukke, maar vooral lieve en opgewekte jongen’
  PREMIUM
  update + video

  Honderden bloemen voor verongeluk­te Jayden (12): ‘Een drukke, maar vooral lieve en opgewekte jongen’

  TILBURG - Een schat van een jongen. Lief, opgewekt en altijd vrolijk. Maar ook een beetje een stuntpiloot, altijd buiten, druk en ja, soms ‘een rotjong'. Jayden van Lieshout was tot dinsdag misschien wel alles wat een 12-jarig jongetje een 12-jarig jongetje maakt. Woensdag herdenken vrienden en familie, maar ook de ijscoman en Willem II de verongelukte Jayden met bloemen langs de Ringbaan-Zuid.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

 1. Emotionele tocht voor overleden Jayden (12) in Tilburg
  Play

  Emotionele tocht voor overleden Jayden (12) in Tilburg

 2. Dit zijn ze winnaars van Lego Masters 2021
  Play

  Dit zijn ze winnaars van Lego Masters 2021

Tilburg e.o.