Ook de opnames waren een experiment: want hoe maak je een film in de anderhalve-metersamenleving? Filmproducer Bart Willemsen en steadycam-operator Erwan van Buuren aan het werk in de Spoorzone.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook de opnames waren een experiment: want hoe maak je een film in de anderhalve-metersamenleving? Filmproducer Bart Willemsen en steadycam-operator Erwan van Buuren aan het werk in de Spoorzone. © Jan van Eijndhoven

Corona, een lovestory: Tilburg als filmdecor, ‘Ik liep door de lege stad toen ik op het idee kwam’

Za 9 mei: De stad met de eerste corona-patiënt is nu het decor van de eerste Nederlandse speelfilm over liefde in tijden van corona. 'Op gepaste afstand' wordt een positieve, romantische film, vertelt producer Bart Willemsen.

Aan de Piushaven, in het Spoorpark, op de Heuvel en tegenover de Villa Vier Jaargetijden schoten ze de afgelopen dagen de beelden. Daar konden passanten zien wat de filmkijker niet weet: dat de opnames zelf een experiment waren
Volledig scherm
Aan de Piushaven, in het Spoorpark, op de Heuvel en tegenover de Villa Vier Jaargetijden schoten ze de afgelopen dagen de beelden. Daar konden passanten zien wat de filmkijker niet weet: dat de opnames zelf een experiment waren © Jan van Eijndhoven

Het verhaal is zo oud als de wereld: de liefde. Op filmgebied is de setting fonkelnieuw. ,,Een feelgoodfilm in de nieuwe realiteit", vertelt Bart Willemsen.

,,Twee buurtgenoten die samen een wandeling maken door de stad. Ondertussen bloeit er wat op. Ze komen de hele film niet dichter bij elkaar dan anderhalve meter." Hij lacht. ,,In een romantische film kun je dan bepaalde dingen al uitsluiten.”

Zeven jaar geleden maakte de Tilburger nog met liefde een amateurfilm in de Spoorzone, afgelopen dagen schoot de filmproducer de eerste Nederlandse corona-lovestory op Tilburgse bodem. Er is niks amateuristisch meer aan: de film is voor Pathé Thuis. ,,De cirkel is rond."

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.