De hotels in betere tijden: de afgelopen jaren sliepen er overal in de stad Roadburners zoals bij het Van der Valk-hotel. Maar ja, wat gaat dit jaar brengen?
Volledig scherm
PREMIUM
De hotels in betere tijden: de afgelopen jaren sliepen er overal in de stad Roadburners zoals bij het Van der Valk-hotel. Maar ja, wat gaat dit jaar brengen? © Beeld Werkt

Corona raakt Tilburgse hotels hard: ‘Misschien moeten we een speciaal arrangement maken voor Brabanders’

TILBURG - De hotels in Tilburg worden hard getroffen door het coronavirus. Niek van den Broek, directeur van hotels Mercure en IBIS, noemt de situatie verschrikkelijk voor de hotelbranche. Ook in de horeca worden tafeltjes afgezegd.

Quote

Maar ook de gewone vakantie­gan­gers denken er nu twee keer over na of ze überhaupt nog wel moeten reizen

Niek van den Broek

,,We hebben niet alleen met annuleringen te maken: er komen ook geen nieuwe overnachtingen binnen”, zegt hoteldirecteur Niek van den Broek.

Het is op dit moment vooral de zakelijke markt waar de pijn zit. Congressen en bijeenkomsten die niet doorgaan, internationale bedrijven die werknemers thuis houden. ,,Maar ook de gewone vakantiegangers denken er nu twee keer over na of ze überhaupt nog wel moeten reizen.”

Hoeveel procent overnachtingen ze mislopen? ,,Meer dan dertig procent, daar zitten we makkelijk boven”, aldus Van den Broek. ,,Maar het verandert per uur. Iedere branche die met groepen mensen werkt, zal het rustiger krijgen.”

Ondanks alles blijft ‘ie monter: ,,Misschien moeten we maar een arrangement voor Brabanders bedenken. Of neem eens lekker een hotel in eigen stad, we zijn met Leiden finalist ‘Beste Binnenstad’.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.