Volledig scherm
Chefkok Paul Kappé van Monarh. Jarenlang was het de vraag ‘of Tilburg eindelijk een ster zou krijgen?’, maar Monarh wist daar vorig jaar eindelijk een antwoord op te geven. Het luidde ja. © Beeld Werkt

Culinaire prijzenregen begint weer: dit zijn de vier beste restaurants van Tilburg volgens de Lekker 500

Di 29 okt: Monarh, Hofstede de Blaak, La Nouvelle Auberge en Kok Verhoeven. Dat zijn volgens de vandaag verschenen restaurantgids Lekker de beste restaurants van Tilburg. Hans Verhoeven, eigenaar van Kok Verhoeven, dook vorig jaar voor het eerst in de lijst op en weet zijn plaats vast te houden. 

Quote

Een plaatje om te zien en heerlijk van smaak

Jury Lekker 500 over Auberge

De vier kregen allemaal een eigen rapport van de jury. Volgens de recensenten ‘kenmerkt de Franse kookstijl van chef-kok Angelo Autiero (Hofstede) zich door de gevarieerde gerechten met Aziatische accenten’. De prijs-kwaliteit wordt als uitstekend beoordeeld. Bij Monarh vallen de woorden ‘voortreffelijk’ en ‘spectaculair’.  Met name de drie amuses - waarvan eentje met brosse witte chocolade met truffel - vallen op. 

Over Auberge: ‘Zoveel bereidingen van asperges en doperwten zagen we niet eerder op één bord, een plaatje om te zien en heerlijk van smaak’. Kok Verhoeven blinkt uit in de variatie aan visgerechten (‘al is er niet veel aandacht voor de vegetarische keuken’) en krijgt als afsluiter een ‘fijn dit alles!’ mee. 

Sterrenrestaurant

Vorig jaar werd Kok Verhoeven voor de eerste keer opgenomen in de Lekker 500, het jaar daarvoor Monarh (inmiddels door de Michelingids met een ster bekroond). La Nouvelle Auberge en Hofstede de Blaak staan al jaren in het overzicht. In de top 100 van de Lekker staat geen enkel Tilburgs restaurant, daar voert Inter Scaldes uit het Zeeuwse Kruiningen opnieuw de lijst aan.

Het verschijnen van de Lekker 500 is een prelude op de jaarlijkse culinaire prijzenregen, steevast in het najaar. Begin december verschijnt gastronomiegids GaultMillau. Daarin kreeg Monarh vorig jaar 14 punten, Hofstede 15, Taste 12 en bleef Auberge op 13 punten staan.

 Daarna volgt de bekendmaking van de Bib Gourmands: vorig jaar Kok Verhoeven, Hofstede de Blaak en De Houtloods. Als hekkensluiter volgt de Michelingids. Jarenlang was het de vraag ‘of Tilburg eindelijk een ster zou krijgen?’, maar Monarh wist daar vorig jaar eindelijk een antwoord op te geven. Het luidde ja. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.