Volledig scherm
De fietsenkelder van de Heuvel is weer open. © Jan van Eijndhoven

Daar zijn ze dan: de nieuwe rolpaden van de Heuvel

Do 8 aug: Ze stonden bij de opening even stil - de sensoren moesten nog ingesteld worden - maar de nieuwe rolpaden van de fietsenstalling onder de Heuvel zijn in bedrijf. De oude waren ‘totaal versleten’, daarom liet de gemeente twee nieuwe installeren. De stalling zelf kreeg onder meer nieuwe rekken en duurzame led-verlichting.

Twee maanden was de meest gebruikte fietsenstalling van Tilburg buiten bedrijf, jaarlijks stallen ongeveer 600.000 bezoekers er hun fiets. Vooral de installatie van de nieuwe rolpaden was hoognodig: de 22 jaar oude exemplaren stonden om de haverklap stil.

Geen kap

In het originele plan zou er eigenlijk ook een glazen overkapping komen om de rolpaden tegen sneeuw en regen te beschermen. De gemeenteraad trok in 2018 890.000 euro voor de vervanging van de versleten rolpaden plus nieuwe overkapping. Toen de kap nog eens 120.000 euro duurder uitviel door een rekenfout, zette de raad een streep door de kap.

Net als in de stalling van het Pieter Vreedeplein kunnen in de Heuvel-stalling e-bikes worden opgeladen. Mensen kunnen er ook gratis een buggy lenen als ze er een fiets parkeren.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.