Dak eraf: tabee Emmapassage

Woe 29 mei: En hop, dat was het dak van de Emmapassage dan. Op woensdagmiddag lieten de slopers het grote dak van de welbekende winkelpassage instorten. De Emmapassage wordt de Emmastraat. 

Volledig scherm
Een stukje van het kaalgemaakte Hendrikhof, met rechts de Emmapassage. © Stephan Jongerius

‘In de Emmapassage gaat letterlijk het dak eraf’, aldus Tom Janssen, die het filmpje doorstuurde. De verbouwing van de passage is dan ook in volle gang. De overdekte Emmapassage verliest zijn kap en via de nieuwe Frederikstraat sluit die straks aan op de Heuvelstraat. 

Boekhandel Gianotten Mutsaers krijgt er twee ingangen, een nieuwe indeling en een terras. Om de hoek komt een parkje te zitten. Op het Hendrikhof wordt de komende 2,5 jaar gebouwd. Onder meer aan de toren met 170 appartementen. Het eerste deel van de Emmastraat moet voor de kerst alweer open. Dan verhuist Gianotten naar de nieuwe stek.

Ook een Straatbeeld? Mail naar b.vermeer@bd.nl, of mention @BDStadsgezicht op Twitter 

  1. Mogelijk oplossing voor stapels kunstgras bij Tuf Recycling in Dongen, bedrijf werd bedreigd voor verwoestende brand
    PREMIUM

    Mogelijk oplossing voor stapels kunstgras bij Tuf Recycling in Dongen, bedrijf werd bedreigd voor verwoesten­de brand

    DONGEN - Tuf Recycling werd voor de verwoestende brand in oktober vorig jaar meerdere keren bedreigd. Dat blijkt uit informatie die de politie maandagavond naar buiten heeft gebracht. Het Rotterdamse Advanced Sports Installations & Recycling (ASIE) is inmiddels in beeld om de problemen bij de omstreden Dongense kunstgrasverwerker op te lossen. De gemeente Dongen staat in principe welwillend tegenover dit voornemen.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.