Volledig scherm
Het ontwerp voor de nieuw rooftop-bar van Tilburg. © Beers I Brickworks

Dakkas, biertribune en kunstwerken met uitzicht: ‘Tilburgse rooftop-bar is zo'n gaaf project’

Do 13 dec: ‘Vet’ zou het worden, zo luidde de belofte over de nieuwe rooftop-bar die bovenop het oude postkantoor aan de Spoorlaan komt te zitten. En daar lijkt het inderdaad op. Als je de schets voor de bar ziet. En weet dat het van het Tilburgse bureau Beers|Brickworks is. 

Voor de mensen die niet zo thuis zijn in de horeca: Beers|Brickworks stampte de afgelopen jaren het ene na het andere pareltje uit de grond. Het gerenommeerde totaalontwerp van Villa Pastorie is van hun hand, ze ontwierpen het interieur van boekhandel Gianotten Mutsaers en het vroegere Square. 

Heel spannend

Quote

We kunnen de projecten doen die ons leuk lijken. En daar valt dit onder.

Kariene van Steenhoven

,,Dit wordt zo gaaf”, zegt Kariene van Steenoven. Ze vormt samen met Nicole van Beers en Charlotte Kin het bureau dat sinds 2008 bestaat. Beers|Brickworks loopt als een trein: de lijst met ontwerpen voor horecagelegenheden door heel het land is indrukwekkend. Van Amsterdam tot Oss. Ze moeten nogal eens ‘nee’ verkopen. ,,We kunnen de projecten doen die ons leuk lijken. En daar valt dit onder. De rooftop-bar is fantastisch, bovenop het labyrinth. Een heel spannende plek.”

Lekker en ondeugend

De schets is de allerlaatste uit een reeks en wordt nu in een nauwgezet plan vertaald. ,,Het kernwoord van het ontwerp is playground, comfortabel lekker en een beetje ondeugend.” Er staan twee interactieve kunstwerken met ‘vet uitzicht‘,  er is een tribune waarop je ‘next level bier kunt drinken’ en ‘een dakkas voor je eigen feestje’.  

De bar is van horecaondernemer Jaap van Ham (Polly Maggoo, Bakker, Het Ketelhuis), Joep van Gorp (de man achter het labyrinth) en Gijs van der Velden, de eigenaar van Cookaholics. 

Volgende maand begint de aanleg van de rooftop-bar al, in maart moet het werk klaar zijn. Dan kan het - samen met het surrealistische labyrinth - in april open.  

Volledig scherm
De rooftop-bar van labyrinth Doloris. © Beers I Brickworks

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.