Volledig scherm
PREMIUM
Robin, Nick en Jens (vlnr) voor de als treurig bestempelde woning. Zelf noemen ze het gebouw ‘de bunker’. Er zitten nog een paar kleine ramen aan de achterkant, maar nee: heel veel licht valt er niet binnen © Jan van Eijndhoven

Dan woon je ineens in het treurigste huis van Tilburg: ‘We noemen het de bunker’

Do 30 jan: En dan staat je woning in de Nederlandse ‘treurgids’. Nee, mooi is het hoekhuis aan de Bisschop Zwijsenstraat allerminst te noemen. Of dat de bewoners pijn doet? ,,Ik moest gigantisch hard lachen toen ik het zag.”

Volledig scherm
Robin, Jens en Nick bij één van de spaarzame ramen in het pand. © Jan van Eijndhoven

Het is een fascinerend huis, een stenen kolos met amper ramen. Een plaatje van de woning op de hoek Bisschop Zwijsenstraat/Sint Jorisstraat staat in de vorige week verschenen reisgids Treurtips van Mark van Wonderen.

Tilburg wordt daarin neergezet als: ‘aangenaam pauper, met Belgisch aandoende bebouwing’.

Na het zien van het pand blijf je met een vraag achter: wie zou daar in godsnaam wonen?

Nou, om precies te zijn: Jens Timmermans (22), Nick Barnhoorn (25) en Robin Pouw (19). Alle drie muzikanten, de eerste twee studeren aan de Rockacademie. En nee, ze worden er nooit treurig van als ze thuiskomen, juist het tegenovergestelde. ,,Drie muzikanten bij elkaar, dat is superfijn wonen: nooit iemand die klaagt dat de muziek te hard staat.”

  1. Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelportier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’
    PREMIUM

    Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelpor­tier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’

    TILBURG - Een week nadat de verdachte een cursus van justitie over de combinatie alcohol en geweld heeft gevolgd, gaat het weer fout. Eind 2017 slaat S.P. (24) samen met een vriend de bewaker van het City Hotel in Tilburg helemaal in elkaar. Of de verdachte dan niets heeft geleerd, wil de politierechter in Breda weten. ,,Ik kan me echt niets herinneren van die avond. Ik had echt heel veel gedronken.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.