Kapper Maarten van den Broek is nu weer topfit en aan het werk. Terugkijkend: ,,Iedereen leeft ontzettend mee, dat is fijn, maar het heeft impact hoor. Het heeft emotioneel erg veel met mij en mijn gezin gedaan.”
Volledig scherm
PREMIUM
Kapper Maarten van den Broek is nu weer topfit en aan het werk. Terugkijkend: ,,Iedereen leeft ontzettend mee, dat is fijn, maar het heeft impact hoor. Het heeft emotioneel erg veel met mij en mijn gezin gedaan.” © Jan van Eijndhoven

De ‘eerste coronavrije kapper van Nederland’ kan nu weer lachen: ‘Ik dacht dat de zaak weken dicht moest’

Za 14 mrt: ,,De eerste coronavrije kapper van Nederland”, grapt Tilburger Maarten van den Broek bij binnenkomst van zijn kapsalon. Hij raakte besmet met het coronavirus, maar de ziekteverschijnselen zijn alweer voorbij. Opgelucht is ‘ie aan het werk, maar de voorbije dagen waren emotioneel. ,,Ik heb een paar keer gejankt, dat mag je best weten.”

Quote

Ik vertel dit toch tachtig keer per dag. Iedereen is benieuwd

Maarten van den Broek

Bij kapper Maarten van den Broek werd het coronavirus vastgesteld, maar de 58-jarige is in zijn flink gevulde kapsalon in Tilburg-Noord alweer aan het knippen. Of hij zijn verhaal wil vertellen? ,,Ja hoor. Dat kan gewoon hier tussen de klanten. Ik vertel dit toch tachtig keer per dag. Iedereen is benieuwd.”

En, zal ‘ie later opmerken, het is goed om mensen te laten zien dat je ook milde klachten én corona kunt hebben. ,,Maar laat ik bij het begin beginnen”, zegt ‘ie terwijl haar op de vloer dwarrelt.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.