De Ferry begint aan het geheen en weer: ‘Grappig, een nieuwe attractie voor de Piushaven’

videoDi 25 juni: ,,Zit goed in de lak, doet het ook, waar is het bier?” Met de zegen van Ferry van de Zaande - één van de bekendste inwoners van de stad en een pop - is het pontje van de Piushaven op dinsdagavond aan het ‘geheen en weer’ begonnen. Het Tilburgse pontje draagt zijn naam: De Ferry (ook meteen Engels voor veerboot).

Volledig scherm
Ferry van de Zaande neemt - geholpen door Frans van der Meer - het pontje in gebruik. © Jan van Eijndhoven

Het pontje ligt in het verlengde van de Veluwestraat. ,,Hiermee zijn Armhoef en Jeruzalem voor eeuwig aan elkaar verankerd”, sprak wethouder Berend de Vries bij de eerste overtocht. Een vrij pittig ritje: vanwege de hitte en omdat het handbediende pontje nogal wat ‘zwengels’ nodig heeft om de overkant te bereiken.

,,Superleuk”, zegt Wilma van der Kaaij. De Tilburgse woont in Jeruzalem, groeide op aan de Twentestraat. ,,Ik heb de Piushaven de afgelopen jaren zo mooi zien worden. Veel Jeruzalemmers wonen tegenwoordig ook aan de overkant, dus dat is makkelijk voor het bezoek. Al hoop ik dat het niet teveel gedonder oplevert met jeugd. Dat het pontje gesloopt wordt.”

 1. Mobiele daklozenopvang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terugbrengt’
  PREMIUM

  Mobiele daklozenop­vang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terug­brengt’

  TILBURG - De caravan die Tilburger Joshua Campbell (38) jaarlijks neerzet voor daklozen in de Nimrodstraat in Tilburg is dinsdag verdwenen. Tijdens de koude nachten legt de Tilburger, die zelf ook een tijd op straat sliep, brood en dekens erin voor mensen die dat hard nodig hebben. ,,Maar een vriend belde mij gisteren om te vertellen dat hij er iemand mee weg zag rijden.”
 2. ‘Ode aan de Kelderklasse’: Voetballen voor de pinten, niet de punten
  PREMIUM

  ‘Ode aan de Kelderklas­se’: Voetballen voor de pinten, niet de punten

  TILBURG- De geur van het slechte, omgeploegde gras op veld 6 bij de plaatselijke voetbalclub. Het achteraf-veldje waar 22 voetballers spelen voor de drie punten, of drie pinten. Er staan kippen langs het veld, de trainer geeft aanwijzingen, zonder effect, en presteren in de derde helft is net zo belangrijk als de wedstrijd zelf. Herkenbaar voor spelers in de onderste regionen van het amateurvoetbal: de Kelderklasse.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.