Volledig scherm
Lex van Elten heeft de skyline van Tilburg minutieus nagetekend. © Lex van Elten

De Tilburgse skyline heel precies nagetekend

VIDEOTILBURG - De Heikese kerk, de Stadsheer en poppodium 013. Ze staan in de Tilburgse skyline van Tilburg volgens Lex van Elten. De tekenaar uit Amersfoort heeft de kenmerkende gebouwen van Tilburg heel precies nagetekend. Gewoon vanaf plaatjes van internet. ,,Mijn eigen steden waren op."

Als kind is Van Elten wel een paar keer in Tilburg geweest. De kermis staat hem bijvoorbeeld nog duidelijk bij. Verder kent hij de stad niet echt. En toch was die wel erg leuk om te tekenen, aldus Van Elten. ,,Een mix van modern en oude gebouwen is het aardigst om te tekenen. Anders wordt het een beetje een Anton Piecktekening."

Hij startte met deze uit de hand gelopen hobby nu zo'n drie jaar geleden. Van Elten begon met Amersfoort, zijn eigen stad. Omdat hij van oorsprong uit Twente komt begon hij aan Hengelo, Deventer, Apeldoorn. Toen hij door de hem goed gekende steden heen was, zocht hij naar nieuwe. Op zijn site https://www.citystylo.nl/  staan er inmiddels al behoorlijk wat. 

De nieuwste skyline is nu dus van Tilburg. Op zijn eerste versie stond per ongeluk Doornroosje waar hij natuurlijk popcentrum 013 had moeten tekenen en dat is inmiddels opgelost. ,,Dat krijg je als je alleen van plaatjes kent", verontschuldigt Van Elten zich. In het filmpje laat hij zien hoe hij te werk gaat. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

Tilburg e.o.