Volledig scherm
Plantage B in Club Smederij. © Jan van Eijndhoven

Derde kerstdag vieren met de ‘frituurpan des overvloeds’

Do 27 dec: Veertig kilo friet, meer dan 1000 snacks en ‘genoeg saus om in te zwemmen.’ In Club Smederij wordt er op donderdagavond - ‘derde kerstdag’ - onbeperkt friet en snacks geschrokt.

Organisator Lennard Groenenboom leek het wel wat om tijdens zijn feest Plantage B een ‘totaal ander kerstmenu’ te serveren. Oftewel: onbeperkt frikandellen, bamischijven en mexicano’s eten uit de frituurpan des overvloeds. ,,Na formele kerstfeestjes met de familie, nu een informeel kerstfeestje met vrienden”, aldus Groenenboom. 

De kaartjes voor het feest - in de eerste instantie 150, later 200 - waren zo verkocht, vertelt de organisator. ,,Het was even afwachten. Met zoiets kan het twee kanten op gaan. Dat mensen denken ‘doe normaal man’, maar blijkbaar zien mensen er toch de humor van in.” Overigens bleef het niet bij snacks schrokken, nadat de frituur was uitgeraasd, werd er gedanst.  

  1. ‘Stop met kokervisie over vestiging grootschalige logistiek in Midden-Brabant’
    PREMIUM

    ‘Stop met kokervisie over vestiging grootscha­li­ge logistiek in Mid­den-Bra­bant’

    TILBURG/WAALWIJK - De stadsbesturen van Tilburg en Waalwijk nemen grote risico’s door zwaar in te blijven zetten op de vestiging van nieuwe logistieke ondernemingen. ,,De bestuurders hebben last van kokervisie, die de mogelijkheden van lokale bedrijven inperkt en de banen van inwoners op termijn onder druk zet. We zijn met z’n allen als het ware een nieuwe textielcrisis aan het creëren. Of zo je wilt een nieuwe schoenencrisis.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

poll

Is Willem II ondanks het vertrek van topschutter Fran Sol nog steeds favoriet voor de derbyzege?

  • Ja (66%)
  • Nee (34%)
3278 stemmen