Volledig scherm
PREMIUM
Eerste impressie van de kroon van De Bankier met in de verte 'de Vogelkooies' en Westpoint. © diederendirrix/architecuur & stedenbouw

Dit wordt Tilburgs nieuwe woontoren De Bankier: op stand, ver weg kijken over de stad

TILBURG - Na jaren van plannenmakerij, komt er toch nog schot in. Op de hoek van de Spoorlaan en de Magazijnstraat gaat woontoren De Bankier verrijzen: met luxe appartementen met ‘onbetaalbaar uitzicht’ in top.  

Acht jaar nadat ontwikkelaar Komar het eerste plan lanceerde voor woontoren op die hoek, herleeft dat in de gedaante van De Bankier: een zeventig meter hoog gebouw met 118 luxe appartementen  voor de hoek Spoorlaan/Magazijnstraat. Maar ditmaal is het serieus: eigenaar CRA Vastgoed en  Novaform Vastgoedontwikkelaars presenteerden De Bankier gisteravond aan omwonenden, als opmaat naar de bestemmingsplanprocedure. 

 1. Mobiele daklozenopvang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terugbrengt’
  PREMIUM

  Mobiele daklozenop­vang van Joshua gestolen in Tilburg: ‘Het wordt koud, ik hoop dat je hem terug­brengt’

  TILBURG - De caravan die Tilburger Joshua Campbell (38) jaarlijks neerzet voor daklozen in de Nimrodstraat in Tilburg is dinsdag verdwenen. Tijdens de koude nachten legt de Tilburger, die zelf ook een tijd op straat sliep, brood en dekens erin voor mensen die dat hard nodig hebben. ,,Maar een vriend belde mij gisteren om te vertellen dat hij er iemand mee weg zag rijden.”
 2. ‘Ode aan de Kelderklasse’: Voetballen voor de pinten, niet de punten
  PREMIUM

  ‘Ode aan de Kelderklas­se’: Voetballen voor de pinten, niet de punten

  TILBURG- De geur van het slechte, omgeploegde gras op veld 6 bij de plaatselijke voetbalclub. Het achteraf-veldje waar 22 voetballers spelen voor de drie punten, of drie pinten. Er staan kippen langs het veld, de trainer geeft aanwijzingen, zonder effect, en presteren in de derde helft is net zo belangrijk als de wedstrijd zelf. Herkenbaar voor spelers in de onderste regionen van het amateurvoetbal: de Kelderklasse.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.