Volledig scherm
Het pand aan de Tuinstraat. © Bas Vermeer

Droom sneakercleaner komt uit aan de Tuinstraat: 'Nog onwerkelijk'

Do 23 aug: Soms gaat het snel met toekomstdromen. De Tilburg sneakercleaner Kevin Verhoeven opent volgende maand zijn gedroomde 'flagshipstore' aan de Tuinstraat. In het pand waar vroeger de 'airfryer-zaak' was gevestigd. 

,,Het is nog heel onwerkelijk, dat ik straks mijn eigen pand heb", zegt de jonge ondernemer die zijn sneaker-hobby omzette in een snel groeiend bedrijf dat sneakers schoonmaakt. ,,Ik ben ook wel een beetje zenuwachtig, zo van 'mijn god waar ga ik aan beginnen?'"

Kans

Quote

En het groeit snel, ook de vloer van die zaak staat helemaal vol sneakers

Kevin Verhoeven

Een jaar geleden kon 'ie van een pand in het hart van de stad alleen nog maar dromen. Vlak voor de zomer kreeg hij de kans om bij Hotel Mercure een popup store te openen, in een ruimte die gereserveerd is voor jonge starters. ,,En het groeit snel, ook de vloer van die zaak staat helemaal vol sneakers." 

De sneakercleaner - rap van tong, energiek - is sinds zijn dertiende verzot op sneakers. Hij heeft er thuis 200 paar staan en begon anderhalf jaar geleden van thuis uit de sneakers van anderen te 'cleanen'. 

Ook bouwde Kevin een bakfiets om tot mobiele 'schoenenoplap-stoel' en trekt 'ie langs evenementen. Festival Mundial en de Dwalerij bijvoorbeeld.

Hobby voorbij

In het begin zei iedereen, 'leuke hobby, maar hou in godsnaam je baan vast, want dit gaat mis'. Inmiddels vliegen er soms wel 50 tot 60 paar sneakers per week doorheen. 

Verhoeven dacht dat 'ie vooral de 'sneakerjeugd' als klandizie zou treffen. ,,Maar het zijn net zo goed ouders met kinderen, studenten tot zakenlui. Een tijd geleden stond er iemand aan de deur en het eerste wat ik dacht was 'oh jee, de fiscus'. En die man pakt een tasje om zijn sneakers af te leveren."

Half september gaat de sneakercleaner-winkel open. Tot en met eind september blijft 'ie nog opereren vanuit Hotel Mercure.