Volledig scherm
Tussen Appelsien en Tien strijkt de saladebar neer. © Bas Vermeer

Dwaalgebied: saladebar strijkt neer in voormalige pennenwinkel

Do 21 juni: De ene na de andere nieuwe ondernemer duikt op in het dwaalgebied. BlyfMr Morris en nu een saladebar. De zaak komt tussen Appelsien en Tien te zitten, in de voormalige pennenwinkel. 

door Bas Vermeer

De naam is Hoki Poké en het concept komt overwaaien vanuit Breda. Daar werd zes maanden geleden de eerste Hoki Poké-zaak geopend door Aissa Ballafkir en twee compagnons. De jonge ondernemers verkopen er poke bowls, een traditioneel gerecht uit Hawaii met verse vis en salade. Maar de Tilburgse vestiging is meer dan dat, zeggen de ondernemers.

,,Het is een saladebar", vertellt Ballafkir. ,,Je kunt er straks bowls krijgen, maar we gaan ook een aantal - nog geheime - gerechten aan de kaart toevoegen." Bij de zaak in Breda verkopen ze ook verse kokosnoten met een rietje. 

Dwaalgebied

Quote

Je kunt er straks bowls krijgen, maar we gaan ook een aantal - nog geheime - gerechten aan de kaart toevoegen

Aissa Ballafkir

De keuze voor het dwaalgebied was makkelijk, vertelt Ballafkir. ,,Een locatie waar veel mensen komen en het is een prachtige pand. Op bestelgebied telt Tilburg veel pizza- en shoarmazaken, we willen daar een gezond tegenwicht aan bieden."

Dat Tilburg al twee poke bowl-zaken telt (Foodbar Sorry Not Sorry en Poké and More onder De Katterug) maakt volgens de ondernemers niet uit. ,,Die beschouwen we als concullega's, wij willen in de hele stad gaan bezorgen." 

In de zaak zelf kan ook gegeten worden. Hoki Poké gaat later deze zomer open, wanneer exact is nog niet bekend. De verbouwing is nog in volle gang.