Nils Graafmans van grand-café Puur (links) serveert een gerecht uit tijdens de eerste avond dat de zaak weer open is.
Volledig scherm
PREMIUM
Nils Graafmans van grand-café Puur (links) serveert een gerecht uit tijdens de eerste avond dat de zaak weer open is. © Jan van Eijndhoven

Eén restaurant in Tilburg gaat zaterdag alweer open: ‘Het zal even wennen zijn’

Woe 29 apr: Opmerkelijk in coronatijden: het grand café van het Tilburgse hotel Mercure is alweer open en het restaurant volgt zaterdag. Ze worden ingericht als anderhalve meter-horeca. ,,Het zal wel even wennen zijn om weer gasten te ontvangen”, zegt Kees Verlaan, manager van het restaurant. ,,Maar we hebben er superveel zin in.”

Quote

Het is zo verschrik­ke­lijk fijn om daar weer gasten te ontvangen

Niek van den Broek

Tafels die ver uit elkaar staan, obers die het eten op het puntje van de grote tafels zetten of met een trolley voor komen rijden waar de gast dan zelf het bord van pakt. Zo ziet restaurant Taste! er zaterdag uit, dan wordt er voor eerst weer in de zaak gegeten.

Gisteren ging het grand café Puur ook al open. Weliswaar met slechts de helft van de tafels nog in gebruik, maar toch: mensen kunnen er horeca ervaren.

Hoe dat kan? In de noodverordening is een uitzondering gemaakt voor hotels, die mogen hun eigen gasten van eten voorzien. Ook in het restaurant. ,,Het is zo verschrikkelijk fijn om daar weer gasten te ontvangen", zegt directeur Niek van den Broek. ,,Het geeft energie."

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.