Volledig scherm
De Carpacciobar aan de Koestraat. © Bas Vermeer

Eerste carpacciobar van Nederland kan open: 'Het wordt schaven en experimenteren'

Di 11 sept: De eerste carpacciobar van Nederland die neerstrijkt in de Tilburgse Koestraat: dat klinkt een match made in heaven. Al is De Carpacciobar - morgenochtend voor het eerst open - veel meer dan alleen vlees. Zo staan er ook bieten- en auberginecarapaccios op de kaart. 

 ,,Je kunt hier ook glutenvrij en vegetarisch eten", vertelt eigenaresse Anneloes Rottier. ,,We zijn juist ook met het gezonde bezig." Zo wordt de auberginecarpaccio met baba ganoush en geroosterde paprika geserveerd, is er sushicarpaccio met zeewier en krijg je bij de kalfscarpaccio picalilly en soja. ,,Dat lijkt een aparte combinatie, maar is heel lekker." 

Grappig en ook te bestellen: de Carpaccio Di Mama, 'voor moeders die al 9 maanden smachten naar carpaccio'. Desgewenst met een flesje cava. Maar er staan ook tosti's, wraps een glas wijn en soep op de kaart. 

Schaven

Volledig scherm
Anneloes Rottier. © De Carpacciobar

De 23-jarige onderneemster schaaft al jaren aan het carpaccio-concept en zal dat ook na de opening morgen blijven doen. ,,Hoe je van carpaccio een vullende maaltijd maakt? Met friet, salade en brood. De komende weken ben ik heel benieuwd naar de feedback van de gasten, het wordt voor ons ook experimenteren en schaven."

Rottier studeerde voor horecaondernemer en volgde de koksopleiding aan de Rooi Pannen. In Portugal werd de kiem voor De Carpacciobar gelegd. ,,Tijdens een stage bij een groot hotel met verschillende keukens, was ik heel veel met carpaccio bezig. Daar ontstond het idee om er een specialisme van te maken."

Bijna misgelopen

Het begin was pril: als startup in het creatieve verzamelgebouw Bank15. Daarna zetelde de bar - toen onder de naam Vittorio C. - in zakelijk ontmoetingscentrum Qlubhouse. Vanaf morgen staat De Carpacciobar helemaal op eigen benen. Als lunchzaak, voor het early dinner en om thuis te bestellen of af te halen. 

Het scheelde niet veel of De Carpacciobar was aan Tilburg voorbij gegaan. Rottier was al een jaar op zoek naar een horecapand. ,,In het centrum is alles zo snel opgevuld door de grote namen, zoals Jamie Oliver. Daardoor gaan de huurprijzen omhoog." 

Rottier was al rond aan het kijken in Den Haag en Rotterdam, omdat ze zelf uit Zuid-Holland komt. Toevalligerwijs kwam recent het pand van broodjeszaak Culinair bij Tante Caatje vrij. Een buitenkansje: ze woont er zelf schuin tegenover.  

De enige

Quote

Daar was ik wel bang voor, dat een of andere rijke zakenman met het concept aan de haal zou gaan

Anneloes Rottier

Het is de eerste en vooralsnog enige carpacciobar van het land. ,,Het afgelopen jaar was ik daar wel bang voor, dat een of andere rijke zakenman met het concept aan de haal zou gaan."

De blik op het noorden van het land heeft ze nog niet laten varen. Het is haar droom om meerdere vestigingen te openen, ook in het noorden des lands. Áls De Carpacciobar succes oogst. Gezien de honderden reacties op social media, iedere keer als er over het concept wordt geschreven, moet dat wel lukken. Toch? Ze lacht. ,,Het is vooral populair onder jonge vrouwen, van 16 tot 36 jaar. Een hype, ik kan niet uitleggen waar het vandaan komt." 

De zaak is morgen om 11 uur voor het eerst open.