Volledig scherm
Langzaam worden - vanuit de Katterugflat - de contouren zichtbaar van de nieuwe Emmastraat en Hendrikhof. © Jan van Eijndhoven

Emmastraat en Hendrikhof: metamorfose Tilburgs stadshart in volle gang

TILBURG - Langzaam worden - vanuit de Katterugflat - de contouren zichtbaar van de nieuwe Emmastraat en Hendrikhof.  De kap van het eerste stukje Emmastraat is verwijderd: alles is erop gericht daar voor de eindejaars feestdagen weer winkels te kunnen openen. 

Links op de foto zijn de eerste van twee lagen van een nieuwe stuk van de parkeergarage Emmapassage in aanbouw te zien. Het achterste stuk van de passage met kap wordt later gesloopt, op die plek komt een nieuw plein dat via de nieuwe Frederikstraat de verbinding maakt naar de Heuvelstraat en het Pieter Vreedeplein. 

Aan deze Frederikstraat komt - ter hoogte van de blauwe vrachtwagen en links daarvan - een nieuwe woontoren. Van Schijndel Bouwgroep en Van de Ven Bouw en Ontwikkeling klaren de monsterklus samen in 2,5 jaar tijd. Het werk ligt de komende 2,5 week stil.  Bekijk hier hoe dit deel van Tilburgs stadshart er over enkele jaren uitziet.  

 1. Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

  Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

  TILBURG - De eerste namen voor Roadburn 2020 zijn bekend. Het internationale muziekfestival bij 013 en de Spoorzone is van 16 tot en met 19 april. Deze keer gaan niet één, maar twee curatoren aan het werk: singer-songwriter Emma Ruth Rundle en producer James Kent, beter bekend onder zijn artiestennaam Perturbator. De laatste maakt ook een speciaal gecomponeerd muziekstuk voor Roadburn, samen met Johannes Persson (Cult of Luna).
 2. Advocaat Moszkowicz wil analyse loopje Waalwijker die met molotovcocktail gegooid zou hebben
  PREMIUM

  Advocaat Moszkowicz wil analyse loopje Waalwijker die met molotov­cock­tail gegooid zou hebben

  BREDA/WAALWIJK/KAATSHEUVEL - Tot ontzetting van de vermeende gedupeerden is de strafzaak tegen een 31-jarige Waalwijker -verdachte van een woningbrand met een molotovcocktail en een hele reeks autobranden in Oosterhout, Waalwijk en Kaatsheuvel - aangehouden. Zijn advocaat Yehudi Moszkowicz wil dat een expert een ‘gang-analyse’ doet, een onderzoek naar de manier waarop de verdachte loopt.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.