Fenneke en Guus met hun stekjes. ,,Een geluksmomentje in bizarre tijden.”
Volledig scherm
Fenneke en Guus met hun stekjes. ,,Een geluksmomentje in bizarre tijden.” © Voorjestek

Fenneke en Guus roepen iedereen op om stekjes voor het huis te zetten

In steeds meer straten duiken ze op: stekjes van planten met daarbij de aanmoediging om ze mee te nemen. Ze zijn voorzien van een lieve boodschap. ,,Een geluksmomentje in bizarre tijden”, zeggen bedenkers Fenneke Pommer en Guus Verelst uit Tilburg.

De twee hebben een woning met tuin in Tilburg, hadden recent stekjes van aardbeienplanten over. ,,Die hebben we toen voor het huis neergezet met de boodschap dat het cadeautjes zijn”, vertellen ze. ,,Daar kwamen veel positieve reacties op van toevallige voorbijgangers. We hebben ontzettend leuke gesprekken uit het raam gevoerd met mensen die ze meenamen.”

Extra liefde

En stekjes aan de Telefoonstraat in Tilburg.  Groen geluk om mee te nemen.
Volledig scherm
En stekjes aan de Telefoonstraat in Tilburg. Groen geluk om mee te nemen. © Voorjestek

Omdat de actie zo goed werd ontvangen, besloot het koppeltje er een digitaal, groen vervolg aan te geven. Ze roepen iedereen op om ook stekjes voor aan de straat te zetten en er een leuke boodschap bij te schrijven. 

Wie wil kan daar een foto van maken voor de Voorjestek-Instagram en -Facebookpagina die er speciaal voor werden opgezet. ,,Het is vooral bedoeld om mensen offline blij te maken, maar het is ook leuk om online de positiviteit te delen.”

Zo willen ze andere mensen oproepen om mee te doen. Dat gebeurde onder meer al in Breda en in Naaldwijk waar Kaapse viooltjes aan de straat werden gezet met de boodschap ‘Alles wat je aandacht geeft, groeit.’ Dichter bij huis dook de stekjes-actie (onder meer) al op aan het Korvelplein, de Sweelinckstraat en Telefoonstraat in Tilburg. ,,En onze buren deden ook al mee.”

‘Deze plantjes en stekjes zoeken een nieuw en liefdevol huisje. Neem jij ze er een mee?” valt op een oude pizzadoos te lezen.

Samen houden we de moed erin! In #NLblijftThuis brengen wij inspirerende verhalen en praktische tips voor thuiszitters. Bekijk ook deze bijzondere video’s:

  1. Sporten op het dak van het WKZ: Epke Zonderland zet zich in voor zieke kinderen
    PREMIUM

    Sporten op het dak van het WKZ: Epke Zonderland zet zich in voor zieke kinderen

    Kinderen die bewegen, dat lijkt vanzelfsprekend. Maar voor een kind dat bijvoorbeeld chronisch ziek is of een beperking heeft, is dat het niet. Om kinderen die in het Wilhemina Kinderziekenhuis liggen óók te laten bewegen, lanceerde Epke Zonderland daar een speciale nijntjeknuffel. De opbrengsten van de knuffel moeten de beweeglessen gaan bekostigen. Én hij gaf een sportles aan een paar kinderen die niet ziek zijn. Dat viel in de smaak: „Het is gewoon leuk om zo’n les te krijgen van Epke.”