Volledig scherm
Mike en Juiling in hun nieuwe zaak Flipped Story aan de Stationsstraat. © Bas Vermeer

Flipped Story, het eerste Chinese café van de stad open: ‘Mensen moeten nog wennen’

Vrij 26 apr: Het is nog even wennen, zo blijkt aan de Stationsstraat, naast café Buutvrij is het Chinese café Flipped Story nu een weekje open. Maar het begin is nog een beetje verwarrend. ,,Mensen denken bij een Chinese zaak aan een restaurant, aan afhalen”, vertelt eigenaresse Juling Lui. ,,Terwijl we juist heel anders zijn.”

Want ja, je kunt er eten afhalen, maar Juling hoopt dat mensen juist in de nieuwe zaak een hapje komen eten. Of alleen voor het drinken. Hong Kong-style milk tea, de bubble-, bloemen- of gekoelde fruitthee. ,,We richten ons expres niet op grote maaltijden, al kun je die ook krijgen, maar op de hapjes.”

De aanraders

Volledig scherm
Flipped Story. © Bas Vermeer

De aanraders van vandaag (alles wordt ter plekke vers gemaakt): de Peking-duck rol, de Chinese crêpes en ei-wafels. ,,Echt heel anders dan de Nederlandse wafels, maar heel lekker. We krijgen er veel complimenten over.” Je kunt er noedels krijgen, of biefstuk kerrie met rijst. Zelf raadt Juling de streetfood-gerechten aan. De rode bonen cake, gevulde crêpes en Takoyaki-deegballetjes. 

De twintiger is de eigenaresse en begon de zaak omdat ze de ‘echte smaken van China mist’. Ook vindt ze het aanbod in de stad over het algemeen saai: ,,Burgers, pizza. Ik heb al bij veel sushizaken gegeten, maar ook dat is het niet echt. En het doorsnee Chinese restaurant is aangepast aan de Nederlandse smaak.”

Liefde

Achterin de zaak - vroeger Troje - staat haar vriend Mike te koken (zijn echte naam is Ke Mai, maar in China spreek je eerst de achternaam uit...). Juling zelf woont sinds 2011 in Nederland, praat Nederlands en heeft al verschillende studies achter de rug. Ze wil nog doorstuderen, maar eerst vervult ze met Mike hun gezamenlijke droom: een horecazaak. 

Om nog even bij de liefde te blijven: Flipped Story verwijst naar de romantische film Flipped. De twee hopen dat mensen verliefd op hun zaak worden, vandaar de naam. Alleen moet er nog een kleine barrière geslecht worden: ,,Mensen moeten nog wennen aan het concept. Hopelijk weten ze de zaak straks te vinden voor een hapje of kop thee.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.