Dit dus, maar dan met auto's. Foodtrucks bezoeken kan straks via de Tilburgse drive-thru.
Volledig scherm
Dit dus, maar dan met auto's. Foodtrucks bezoeken kan straks via de Tilburgse drive-thru. © Eric de Bont

Foodtruckers zonder festivalseizoen beginnen drive-thru in Tilburg: ‘Coronaproof bestellen en afhalen’

Woe 13 mei:  Oerpatat, barbecuegerechten, smoothies, wafels, fruit en ander foodtruck-lekkers door het autoraampje. Vrijdag wordt in Tilburg een T-Food-Drive-Thru geopend waar mensen met de auto langs foodtrucks kunnen rijden. ,,Door corona worden we gedwongen creatief te zijn”, zegt foodtrucker Eric de Bont. 

Quote

Vervolgens rij je het parkeerter­rein op en langs de foodtrucks waar het eten klaar staat

Eric de Bont

Het had zo’n mooi festivalseizoen moeten worden voor de foodtruck-eigenaren. Van Pinkpop, Lowlands tot Best Kept Secret. Maar veel keukens-op-wielen staan stof te happen. Tot vrijdag: dan duiken er in ieder geval vier lokale foodtrucks op bij het Ibis Hotel in Tilburg. 

,,Coronaproof bestellen en afhalen”, zegt Eric de Bont van Rolling Events. ,,Je kunt vooraf online bestellen of bij de poort de QR-code scannen en betalen. Vervolgens rij je het parkeerterrein op en langs de foodtrucks waar het eten klaar staat. Dat krijg je ingepakt mee.” 

‘Gedwongen creatief’

De Bont draait al lang mee in de foodtruck-wereld. Eerst met een cocktailbar op wielen, nu ook met een Oerburger- en Oerpatat-truck. ,,Het is verschrikkelijk dat de festivals niet doorgaan, voor ons komt er dan ook geen geld binnen. Maar het is wel leuk dat we gedwongen worden om creatief te zijn.”

 Het idee van de T-Food-Drive-Thru bedacht hij met Toine Schellekens en Jelle Buters van Foodtrucks On Tour en Monique Schellekens van La Cookaracha. De vier beginnen klein, maar hopen op den duur meer foodtrucks richting het Ibis Hotel te krijgen. ,,De parkeerplaats biedt daar absoluut de ruimte voor. Het is een grote, overzichtelijke locatie. Makkelijk bereikbaar vanaf de A58 en de Ringbaan- Zuid.” 

Drie weken en dan...

Quote

Na drie weken evalueren we of we nog meer weekenden open gaan

Eric de Bont

Bij het hotel wilden ze al langer iets doen met de grote parkeerplaats. ,,Als T-Food een succes wordt, gaan we er waarschijnlijk vaker evenementen organiseren”, aldus hotelmanager Bram Kuijpers. De Bont: ,,Na drie weken evalueren we of we nog meer weekenden open gaan.”

De foodtruck-drive-thru staat er de komende drie weekenden op vrijdag, zaterdag en zondag tussen 16:00 uur en 21:00 uur. Met Hemelvaartsdag (21 mei) en Eerste Pinksterdag (31 mei) is de drive-thru ook open. Het menu is hier te vinden. Bezoekers wordt gevraagd een donatie te doen aan WeCareNL

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.