Volledig scherm
Paleis-Raadhuis in de schemering. © Camiel Donders

Fotoserie Tilburg Twilight nu ook in (gratis) boekvorm

Ma 28 okt: Het was een monsterklus, maar na jaren werk komen de foto's van ‘Tilburg Twilight’ (Tilburg bij schemering) nu in boekvorm uit. Het boek is online gratis te lezen, maar ligt ook in de winkels. 

Voor het project trok fotograaf Camiel Donders drie jaar uit.  Het begon nog allemaal zo speels. In de aanloop naar de grootscheepse verbouwing van hotel Mercure wilde directeur Niek van den Broek mooie foto’s hebben om daar de kamers mee te verfraaien.

Een mooi idee, de uitvoering bleek vele malen weerbarstiger. Want 80 van de 108 hotelkamers hadden zo’n foto nodig. En Donders kwam er al snel achter dat goede schemering zeldzaam is.  Want A) technisch is het alleen mogelijk bij volle maan en B) dan moet het niet bewolkt zijn. Oftewel: uiteindelijk heb je vijf minuten per maand om zo'n foto te maken. 

Volledig scherm
Oude Markt in de schemering. © Camiel Donders

Voor iedereen

Maart vorig jaar werd de klus afgerond, nu volgt het boek. De foto’s zijn daarbij voorzien van mooie, historische verhalen met een vleugje humor, geschreven door stadsgids Marcel de Reuver. 

Om het voor iedereen toegankelijk te maken is Twilight online in te zien. Wie het wil kopen (á 12,95 euro) kan bij Mercure Tilburg Centrum, Gianotten Mutsaers of Ollie’s Brandstore terecht. 

Een selectie uit het werk: 

Volledig scherm
De Zwarte Madonna's in de schemering. © Camiel Donders
Volledig scherm
in de schemering. © Camiel Donders
Volledig scherm
Textielmuseum in de schemering. © Camiel Donders
Volledig scherm
Het geboortehuisje van Peerke Donders (op rechts). © Camiel Donders

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.