De studenten van Vidar kunnen het water niet meer op, dus kregen ze ergometers thuisgebracht. Leroy van Loopik heeft lang niet zo'n mooi uitzicht als op het Wilhelminakanaal, maar blijft in beweging.
Volledig scherm
PREMIUM
De studenten van Vidar kunnen het water niet meer op, dus kregen ze ergometers thuisgebracht. Leroy van Loopik heeft lang niet zo'n mooi uitzicht als op het Wilhelminakanaal, maar blijft in beweging. © Ryan Toisuta

Geen intro, geen feesten, geen leden: Tilburgse studentenverenigingen zien toekomst somber in (al is er wel tijd voor de studie)

Za 2 mei: Alle feestjes sneuvelen, de sociëteiten van de studentenverenigingen Olof, Plato en Vidar blijven leeg en de introductieweek in augustus ligt ook al in duigen. Het studentenleven is karig momenteel. En, zo vrezen ze, het nieuwe collegejaar wordt er niet beter op.

De introductieweken - zoals die van Fontys - staan op losse schroeven. Dan maar digitaal verder? Daar is de TOP-week mee bezig.
Volledig scherm
De introductieweken - zoals die van Fontys - staan op losse schroeven. Dan maar digitaal verder? Daar is de TOP-week mee bezig. © Jan van Eijndhoven

,,Als je vraagt hoe klote het is, zeg ik echt heel klote. En financieel gezien ook." Corné Marchal, voorzitter van de Tilburgse studentenvereniging Plato windt er geen doekjes om. De pijn bij de Tilburgse studentenverenigingen zit diep.

De TOP-week - de introductieweek voor alle nieuwe studenten in Tilburg - in augustus is al gesneuveld in zijn tradtionele vorm (er is een digitale in de maak). Voor duizenden studenten zou het dé kennismaking met de stad en haar studentenverenigingen zijn. 

Marchal: ,,In deze tijd is zo'n introductieweek natuurlijk nooit verantwoord, dat snappen we volledig." Maar daarmee staat ook het proeven van het studentenleven op losse schroeven.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.