De kleurrijke zandbak van het Pieter Vreedeplein moet leeg.
Volledig scherm
De kleurrijke zandbak van het Pieter Vreedeplein moet leeg. © Jostijn Ligtvoet

Gekleurde zandbak (28.000 kilo) mag leeg: wie heeft er nog blauw/geel/roze zand nodig?

Do 22 aug: Kom met emmers, kruiwagens en aanhangwagens en schep de gekleurde zandbak leeg. Die boodschap stuurt Festival Kaapstad de wereld in. De zandbak op het Pieter Vreedeplein vertrekt. Wie heeft er nog 28.000 kilo zand in allerlei kleuren nodig? Of een beetje. 

De bovenste laag zand is net een regenboog, maar wie wat dieper graaft stuit op bijvoorbeeld kilo's met helemaal blauw zand.
Volledig scherm
De bovenste laag zand is net een regenboog, maar wie wat dieper graaft stuit op bijvoorbeeld kilo's met helemaal blauw zand. © Jostijn Ligtvoet

Na Festival Kaapstad bleef het kunstwerk Pitch of Colored Sand nog een paar weken staan, maar ook daar komt het eind in zicht. Vanaf komende maandag tot de zondag erop mag iedereen die dat wil zand uit de bak scheppen. De bovenste laag zand is net een regenboog, maar wie wat dieper graaft stuit op bijvoorbeeld kilo's rood zand. 

,,Als mensen meer dan een emmertje of een kruiwagen zand willen komen halen moeten ze rekening houden met de tijden van het laden en lossen in de binnenstad”, zegt Niki van Rooij namens Kaapstad. ,,Dat is dagelijks van 06:00 uur tot 11:00 uur.”

Bij Kaapstad hebben ze nog een klein verzoek aan de zandscheppers. ,,Wij zouden het te gek vinden om te zien waar het zand terechtkomt. Foto’s van herbestemmingen van het gekleurde zand kunnen gestuurd worden naar info@kaapstadtilburg.nl.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.