Volledig scherm
Buiten de lijntjes © Jasper Harthoorn

Genegeerde parkeerstrook werd achter tekentafel bedacht: 'We passen het aan'

Ma 29 jan: Een parkeerstrook die achter de tekentafel werd bedacht, zeiden de bewoners rond het Hagelkruisplein vorige maand over de nieuwe belijning aan hun pleintje. En dat klopt. De gemeente gaat 'het zo snel mogelijk aanpassen'.

Het is een grappig gezicht rond het plein in de Bomenbuurt. Aan weerszijden van het Hagelkruisplein - een relatief klein plein - zijn parkeerstroken aangebracht. Maar waar aan de ene kant de auto's er allemaal netjes in staan, staan ze er aan de andere pleinzijde allemaal buiten. 

Daar parkeren de bewoners zoals ze dat al tientallen jaren gewend zijn. Dus niet binnen de lijn. Dat is onpraktisch, stellen ze.  

'Met spoed'

De gemeente laat nu - in reactie op vragen van politieke partij Lokaal Tilburg - weten dat de belijning inderdaad vanachter de tekentafel is bedacht. 

,,Met spoed (voor 1 januari) moest op de Hagelkruisplein markering worden aangebracht. Vanaf de tekentafel leek de huidige situatie de meest voor de hand liggende", laat verkeerswethouder Mario Jacobs weten. ,,Het was inderdaad beter geweest om de situatie niet alleen vanaf de tekentafel te bekijken, maar ook even de situatie buiten op te nemen en met betrokkenen in gesprek te gaan."

De opdracht tot aanpassing - lees: de markering zetten waar de bewoners al parkeren - is al aan een aannemer gegeven. ,,De situatie wordt binnenkort hersteld en aangepast aan de werkelijke parkeersituatie."

Volledig scherm
De ongebruikte kant. © Bas Vermeer
Volledig scherm
De andere kant. © Bas Vermeer
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement