De planten gingen dood of verdorden.
Volledig scherm
De planten gingen dood of verdorden. © BD

‘Guerrilla-groen’ Katterug leefde niet lang

Di 27 aug: De als ‘lelijkste gebouw van Brabant’ bestempelde Katterug werd de laatste weken nog lelijker. Tijdens een guerrilla-actie hing plantenbakkenverkoper Elho 900 bloembakken aan de gevel om het gebouw op te fleuren, maar de planten gingen dood of verdorden. 

Daarmee is onomstotelijk bewezen dat planten wel degelijk gevoelens hebben, in het aanzicht van de Katterug de wil verloren om te leven.

Sorry, flauw. Wat er wel aan de hand is? ,,Ze krijgen om de dag water, maar door de hitte van de zomer zijn er veel planten gesneuveld”, zegt een woordvoerder van Elho. Het bedrijf bracht de 900 bakken aan tijdens een guerrilla-actie eind mei. ,,Waarschijnlijk hadden ze te kort de tijd om voldoende te wortelen, waren ze nog niet tegen de aanhoudende hitte bestand.”

‘Herstel’

Elho belooft dat de groene muur in ‘volle glorie wordt hersteld’. ,,De bakken met dode planten worden vervangen.” Daarnaast zijn sommige verdorde stukken al weggehaald. 

De planten krijgen straks weer om de dag water, de eigenaar van de Katterug - een pensioenmaatschappij - heeft er een groenbeheerder voor ingeschakeld. ,,De ene bewoner heeft wel een passie voor planten, de andere niet. Daarom is de zorg uit handen gegeven.”

Naschrift: voor u de Katterug lelijk noemt, lees deze drieluik even. Over de geschiedenisde bewoners die er graag wonen en de dromen over een groene, niet verdorde, Katterug

Goede hoop

In mei, toen de planten werden opgehangen, hadden de initiatiefnemers nog goede hoop op succes: 

Het groen van de Katterug leefde niet lang.
Volledig scherm
Het groen van de Katterug leefde niet lang. © BD

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.