Volledig scherm
,,Het zijn geloof ik twee groepen, zo'n dertig ganzen in totaal”, vertelt schipper John La Haye. © Beeld Werkt

Havenbeeld: Ganzenleger

Woe 12 juni: Het is een prachtig gezicht natuurlijk: het ‘ganzenleger’ dat sinds een paar weken neer is gestreken in de Tilburgse Piushaven. Hoe ze door de buurt marcheren, al gakkend over het water trekken. Maar ja, er kleeft ook een nadeel aan. Het leger laat machtig veel poep achter, merken ze in de buurt.

De ganzen zijn een paar weken geleden aan komen vliegen. ,,Het zijn geloof ik twee groepen, zo'n dertig ganzen in totaal”, vertelt schipper John La Haye. ,,Een koddig gezicht.” La Haye vindt het ‘troeteldieren’, maar maakt zich wel zorgen. ,,Ik zie dat ze worden gevoerd met brood. Dat is niet zo'n goed idee, brood is slecht voor ze en het trekt ratten aan. Dat zou ik de mensen toch wel willen ontraden.”

Gastblogger Jonas Kocx legde eerder al uit waarom de eenden geen brood mogen. 

Ook een Straatbeeld? Mail naar b.vermeer@bd.nl, of mention @BDStadsgezicht op Twitter

  1. Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    Nieuwe exploitant Werft en Wetering in Loon op Zand

    KAATSHEUVEL / LOON OP ZAND - Het bedrijf Heton uit Kerkrade gaat vanaf 6 juli 2019, de exploitatie van de Werft en de Wetering, voor de gemeente Loon op Zand uitvoeren. Heton verzorgt reeds sinds 1996 de exploitatie van de binnensportaccommodaties en multifunctionele gebouwen. Nadat in 2017 de exploitant Stichting Multiculturele Centra (SMC) failliet was gegaan is het beheer in handen van Het Eindhovense Hydra Sport. Bijzonderheden over het contract heeft de gemeente nog niet bekend gemaakt.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.