Volledig scherm
Duik in de Piushaven. © Anne-Marie van der Gouw

Havenbeeld: Niet schaatsen, maar zwemmen

Woe 27 feb: Het zwemseizoen in de Piushaven lijkt nog maar net afgelopen of er wordt alwéér gezwommen. Vorig jaar rond deze tijd vroor het nog. 

Volledig scherm
Duiken in de Piushaven. © Anne-Marie van der Gouw

,,Vrienden van mijn zoon besloten vanmiddag vrijwillig een duik te nemen in de Piushaven. Ik vermoed dat dit niet eerder gebeurde op een 27e februari”, zegt Anne-Marie van der Gouw,  de fotograaf van bovenstaand tafereel. 

Goed, dat is niet helemaal waar. Het leger gebruikt op koude dagen soms het water als oefenplaats en er wordt wel eens een nieuwjaarsduik gehouden. Maar u snapt het natuurlijk wel: niet eerder was het zo zomers. 

Wie nog een plons wil wagen, moet snel zijn: morgen keldert de temperatuur weer.

Ook een Straatbeeld? Mail naar b.vermeer@bd.nl, of mention @BDStadsgezicht op Twitter

  1. Willem II - Ajax is al uitverkocht; Willem II - Fortuna bijna

    Willem II - Ajax is al uitver­kocht; Willem II - Fortuna bijna

    Ook bij de eerstvolgende thuiswedstrijd verwacht Willem II een vol stadion; dat is op zaterdag 30 maart (18.30 uur) tegen Fortuna Sittard. Voor dat duel zijn nog enkele honderden kaartjes beschikbaar. De Tricolores zijn na een moeizame seizoensstart inmiddels behoorlijk op dreef. Ze bereikten de bekerfinale en zijn na de uitzege bij Feyenoord (2-3) in het linkerrijtje van de eredivisie beland. Daardoor strijdt de ploeg van Adrie Koster op twee fronten voor een ticket voor Europees voetbal.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.