Volledig scherm
Paul de Kanter en Bauke Groothuis bij hun strandtent in Zandvoort. © De Kanter

Het Tilburgse stadsstrand ligt deze zomer in Zandvoort (maar er rijdt een pendeldienst)

Ma 28 mei: Er is toch een Tilburgs stadsstrand, al ligt dat aan de andere kant van het land. Na twee jaar tevergeefs het stadsstrand Waterjump naar Moerenburg te hebben willen verkassen, ligt de Waterjump nu in Zandvoort. Stadsstrand-voorman Paul de Kanter runt deze zomer met geliefde Bauke Groothuis daar een strandtent. 

door Bas Vermeer

Volledig scherm
Stadsstrand te Zandvoort. © De Kanter

,,We zitten hier in Zandvoort met hetzelfde concept, dezelfde gedachte als van de Waterjump", vertelt De Kanter. ,,Bauke is de kapitein, die zet de lijnen uit." Het is er goed toeven: De Kanter rijdt met een tractor over het strand om biertjes op te halen. ,,En de Noord-Hollanders vinden de Brabantse Waterjump-gedachte fijn."

De twee brengen 'het Brabantse gemoedelijke' naar Zandvoort en het wordt er gewaardeerd, vertellen ze. Er zijn - net als bij de Waterjump de afgelopen jaren - silent disco's. ,,En we willen hier weer barbecues neerzetten, zodat mensen hun eigen vlees mee kunnen nemen." Voor de Tilburgers die het stadsstrand echt missen, rijdt er 23 juni een bus naar Zandvoort op en neer. 

Zonder strand

Tilburg zit inmiddels al twee zomers zonder stadsstrand. De Waterjump was drie jaar in wijk Jeruzalem te vinden, maar had daar geen plaats meer vanwege de woningbouw. De locaties waar het strand zat, werden volgebouwd met de bouwprojecten van Aan de Waterkant

De Kanter wilde het stadsstrand vorige zomer naar Moerenburg brengen, maar dat riep weerstand op. Met name in de aangrenzende wijk Armhoefse Akkers en bij rustzoekers in Moerenburg. 

Hij heeft het idee voor een stadsstrand in Tilburg helemaal laten varen, maar is Moerenburg niet uit het oog verloren. De ondernemer denkt aan het inrichten van, in eerste instantie, een comfortabele tuin met een kleine horecazaak en terras. Het huisje op het terrein aan de kanaalkant van Moerenburg zou daar geschikt voor zijn. ,,We beginnen klein in Moerenburg, met een tuin voor alle Tilburgers. Vanuit dat startpunt moet het vanzelf groeien."

Hij hoopt volgend jaar in Moerenburg aan de gang te kunnen. Maar eerst een zomer vol 'fissas' (feestjes) te Zandvoort. Op 23 juni openen ze de zaak officieel, vanuit Tilburg rijdt er een pendeldienst. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement