Volledig scherm
De nieuwe JD. © JD Sports

Heuvelstraat: 'speelgoedpand' uit 1924 en buurpand worden 'JD'

Woe 4 apr: Sportwinkelketen JD Sports begint een grote, nieuwe zaak in het 'speelgoedpand' aan de Heuvelstraat. Ook het buurpand maakt eind dit jaar deel uit van de nieuwe winkel. 

Volledig scherm
Ook de zijkant van het Alexanderstraatje - nu vooral een veredeld pisstraatje - wordt dan opgeknapt. © JD Sports

Althans, dat wil de sportwinkelketen die vooral in schoenen handelt. Het bedrijf heeft een vergunningsaanvraag ingediend om de twee panden om te bouwen. Ook de zijkant van het Alexanderstraatje - vooral een veredeld pisstraatje - wordt dan opgeknapt. 

Het Britse bedrijf opende in 2013 voor het eerst winkels in Nederland, enkele jaren later nam het Perry Sport en Aktiesport over. In de Heuvelstraat was al een kleine winkel gevestigd, die verhuist en wordt flink groter (al kunnen ze bij JD nog niet precies vertellen om hoeveel vierkante meter het in totaal gaat).

Nunen-Boes

Het markante hoekpand aan de Heuvelstraat werd in 1924 gebouwd voor speelgoedzaak Jan van Nunen-Boes. Februari dit jaar kwam aan het speelgoedverleden een eind nadat de Intertoys er de deuren sloot. 

Het prachtige glas-in-loodraam met de tekst ‘J.J. van Nunen-Boes’ en de geveltekst ‘Speelgoederen’ op de muur herinneren nog aan de vermaarde winkel.

De nieuwe 'JD' gaat rond september open. 

Volledig scherm
Het pand uit 1924. © Bas Vermeer
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement