Volledig scherm
Silent disco © RGB Café

Hier komt de stilste kroeg van Tilburg

TILBURG - Helemaal uit je dak gaan in een doodstille zaal met een koptelefoon op. De silent disco is een groeiend fenomeen in het uitgaansleven en Café Philip speelt daar op in. Vanaf zaterdag 19 oktober opent daar een Silent Disco café van RGB.

Het Eindhovense RGB Café heeft op het Stratumseind in Eindhoven al maanden een populair silent disco café. Vanaf 19 oktober zijn ze ook te vinden in de Philip op de Korte Heuvel. Drie maanden lang is de eerste verdieping van het café iedere donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond tussen 00.00 en 04.00 uur volledig beschikbaar voor de stille disco van RGB. 

Hoe werkt het? Bij binnenkomst krijg je een koptelefoon met daarop drie kanalen waartussen je zelf kunt schakelen. Groen, rood en blauw. Iedere kleur is een andere muzieksoort. De entree is gratis.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Silent disco © RGB Café

RGB café heeft naast hun tent op Stratumseind, al meer succesvolle silent disco's verzorgd. Grote evenementen zoals Solar Weekend, Duikboot, Paaspop en Jungle Festival zijn daar voorbeelden van. Ook is er komende zaterdag een groot RGB silent disco feest in popzaal de Effenaar in Eindhoven.

Nieuwe dingen ontdekken

Waarom is de silent disco zo populair? Volgens René Bakkerus, eigenaar van RGB, heeft de organisatie dat succes te danken aan een combinatie van verschillende dingen. ,,Mensen zijn op zoek naar een nieuwe ervaring. Het gewone uitgaanswereldje kennen ze wel.” Bovendien denkt Bakkerus dat een silent disco het stukken makkelijker maakt om iemand te versieren. ,,Je stapt makkelijker om iemand af en maakt sneller een praatje met mensen die je niet kent.”

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Silent disco © RGB Café

RGB kiest voor een pop up versie bij het al succesvolle café Philip maar sluit niet uit dat dat verlengd wordt. ,,In Eindhoven gaan we hopelijk ook nog langer door, we zullen binnenkort zien hoe het in Tilburg gaat. In Groningen willen we binnenkort een eigen silent disco café openen.”

De feestjes van RGB lijken dus nog niet te verliezen aan populariteit. ,,We moeten zorgen dat we door blijven ontwikkelen en vernieuwend blijven. De eerste keer dat we iets organiseerden kwamen er 150 mensen, nu staan er zaterdag bijvoorbeeld zo'n 1500 mensen in de Effenaar. Het gaat goed maar we moeten zorgen dat het goed blijft gaan en dat het geen hype blijkt te zijn.”

Volledig scherm
Silent disco © RGB Café

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.

Poll

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

Vuurwerk in Tilburg, welk scenario kiest u?

  • Een centrale vuurwerkshow, alleen in het gebied daaromheen een verbod. (6%)
  • Een centrale vuurwerkshow, een vuurwerkverbod in de hele stad. (34%)
  • Vuurwerkshows op meerdere plekken in de stad, verder overal een vuurwerkverbod. (33%)
  • Doorgaan op bestaande weg: vuurwerk mag overal, behalve in enkele vuurwerkvrije zones. (27%)
1035 stemmen