Volledig scherm
Het Brrrroodje Jantje-ijs. © Bonheur Horeca Groep

'Hitteplan Tilburg': Broodje Jantje nu ook ijsje

Di 24 juli: Het Broodje Jantje, de populaire uitgaanshap van Tilburg, is niet langer alleen een broodje, maar ook een ijsje. Het broodje - met tomatensaus en al - is in het ijs terug te vinden, als garnituur worden brood en ui toegevoegd. 

door Bas Vermeer

Dat klinkt, tsja, ietwat vreselijk. Tim Wijdemans, 'directeur Broodje Jantje', lacht. ,,Het is echt wel lekker. Als je van een Broodje Jantje houdt, moet je het een keer proeven. Een unieke smaak."

Zegen

Wijdemans liep al een jaar met het idee rond. ,,Ik at twee jaar geleden een amuse van chocolade waarin zout was verwerkt. Dat combineren van smaken en producten inspireerde mij. 'In de toekomst wordt het alleen maar gekker', dacht ik toen."

Het idee om Broodje Jantje op een bijzondere manier te verwerken, bleef lange tijd een plan. ,,Maar toen ik recent hoorde dat het veertig graden zou worden, heb ik een nacht niet kunnen slapen. Hoe mooi zou het zijn om van het bekende broodje ijs te maken?"

De voorwaarden: het ijsje moet wel 100 procent de smaak van Broodje Jantje hebben én de zegen van bedenker Jan 'Jantje' de Kort hebben. 

Chocolatier 

Quote

De smaak is overduide­lijk die van Broodje Jantje. Een genot in de mond

Jan 'Jantje' de Kort

Wijdemans legde contact met chocolatier Hein Geers (van Huize Geers aan de Piushaven). ,,Hij moest er eerst even over nadenken, maar een uurtje of acht later had hij het eerste ijs al gemaakt. En het smaakt goed, dat vond Hein ook." En Jantje, de man die het broodje 53 jaar geleden bedacht, is ook enthousiast: ,,De smaak is overduidelijk die van Broodje Jantje. Een genot in de mond."

Het 'Brrroodje Jantje-ijs' is vanaf woensdag 25 juli in een limited edition verkrijgbaar bij Broodje Jantje (van 17 tot 22 uur) op het Pieter Vreedeplein en bij Huize Geers aan de Piushaven. Er staan 750 ijsjes klaar. 

Of het ijs bij succes vaker verkrijgbaar is? ,,Het is een eenmalig iets, omdat het bij het weer past", zegt Wijdemans. ,,Maar zeg nooit nooit."