Volledig scherm
PREMIUM
Justus van den Elsen, © Beeld Werkt

Hoe een Tilburgs filmbureau het buitenland probeert te veroveren: met een horrorfilm in oud-Brabants dialect

StadsportretVrij 1 mrt: Een speelfilm draaien, dat lijkt Justus van den Elsen (28) nog het aller-tofst. Het Tilburgse filmproductiebureau Dirty Paws Media werd binnen vijf jaar erg succesvol. Van documentaires, een landelijke campagne voor Bavaria tot De Gloeiige, een korte horrorfilm in het oud-Brabants. Die laatste is nu geselecteerd voor het prestigieuze filmfestival Imagine. 

Hoe laat je een geit stoppen? Kijk, dat zijn nu de levensvragen waar de filmmaker Justus van den Elsen (28) mee worstelt. De geit zit in zijn laatste ‘liefdeproject’, de korte horrorfilm De Gloeiige. De negen minuten durende ‘short’ gaat over een spookverschijning - een vuurman - die in diverse Nederlandse sagen voorkomt. 

De in het oud-Brabants opgenomen film is geselecteerd voor filmfestival Imagine, maakt kans op de titel ‘beste Europese korte film’. Uit 500 inzendingen werden er 40 gekozen. En dat zet weer een deur open naar het buitenland. En wellicht naar die andere droom: ooit een eigen film maken. ,,De kans dat ‘ie straks in een ander land te zien is, wordt nu groter. Want dit soort festivals kijkt naar elkaars selectie. Cool als er straks in het buitenland zo’n Brabantse film in dialect draait.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.