Volledig scherm
PREMIUM
Justus van den Elsen, © Beeld Werkt

Hoe een Tilburgs filmbureau het buitenland probeert te veroveren: met een horrorfilm in oud-Brabants dialect

StadsportretVrij 1 mrt: Een speelfilm draaien, dat lijkt Justus van den Elsen (28) nog het aller-tofst. Het Tilburgse filmproductiebureau Dirty Paws Media werd binnen vijf jaar erg succesvol. Van documentaires, een landelijke campagne voor Bavaria tot De Gloeiige, een korte horrorfilm in het oud-Brabants. Die laatste is nu geselecteerd voor het prestigieuze filmfestival Imagine. 

Hoe laat je een geit stoppen? Kijk, dat zijn nu de levensvragen waar de filmmaker Justus van den Elsen (28) mee worstelt. De geit zit in zijn laatste ‘liefdeproject’, de korte horrorfilm De Gloeiige. De negen minuten durende ‘short’ gaat over een spookverschijning - een vuurman - die in diverse Nederlandse sagen voorkomt. 

De in het oud-Brabants opgenomen film is geselecteerd voor filmfestival Imagine, maakt kans op de titel ‘beste Europese korte film’. Uit 500 inzendingen werden er 40 gekozen. En dat zet weer een deur open naar het buitenland. En wellicht naar die andere droom: ooit een eigen film maken. ,,De kans dat ‘ie straks in een ander land te zien is, wordt nu groter. Want dit soort festivals kijkt naar elkaars selectie. Cool als er straks in het buitenland zo’n Brabantse film in dialect draait.”

  1. Willem II - Ajax is al uitverkocht; Willem II - Fortuna bijna

    Willem II - Ajax is al uitver­kocht; Willem II - Fortuna bijna

    Ook bij de eerstvolgende thuiswedstrijd verwacht Willem II een vol stadion; dat is op zaterdag 30 maart (18.30 uur) tegen Fortuna Sittard. Voor dat duel zijn nog enkele honderden kaartjes beschikbaar. De Tricolores zijn na een moeizame seizoensstart inmiddels behoorlijk op dreef. Ze bereikten de bekerfinale en zijn na de uitzege bij Feyenoord (2-3) in het linkerrijtje van de eredivisie beland. Daardoor strijdt de ploeg van Adrie Koster op twee fronten voor een ticket voor Europees voetbal.

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.