Volledig scherm
Het hoekpand Heuvel, op rechts de Juliana van Stolbergstraat. © Bas Vermeer

Hoekpand Heuvel weer gevuld: BackWERK opent volgende week zelfbedieningsbakkerij

Woe 1 mei: Een half jaar na het vertrek van Bakkertje Bol strijkt er een nieuwe bakkerij in het prominente hoekpand aan de Heuvel neer. BackWERK is de naam van de zelfbedieningsbakkerij die inmiddels 23 zaken heeft in heel Nederland. De inrichting is in volle gang, op 9 mei gaan de deuren open. 

In de zaak worden verse broodjes gebakken en belegd en via zelfbediening gebak, snacks, koude en warme dranken verkocht. Onder meer op de kaart: kaiserbroodje met huisgemaakte eiersalade en pancetta, baguette met gemarineerde kip barbecue, barra vegan met hummus, avocado en tomatensalsa of een pretzel met guacamole en tomaat. Er zijn kleine pizza's, wraps en koekjes. 

340 vestigingen

BackWERK zou je een discount bakkerijketen kunnen noemen. Zelfbediening, lage prijzen, weinig personeel en ruime openingstijden. De keten is van oorsprong Duits: in 2001 werd daar de eerste zelfbedieningsbakkerij ooit geopend. Op dit moment zijn er zo'n 340 vestigingen in Duitsland, Nederland (sinds 2009), Oostenrijk en Zwitserland. 

De keten neemt de toorts over van de Eindhovense franchiseformule Bakkertje Bol. Eind vorig jaar verliet die bakkerij het hoekpand nadat het 5-jarige huurcontract afliep. ‘De locatie voldoet niet aan alle eisen’, liet de eigenaresse destijds weten

Het pand heeft veel verschillende invullingen gehad. Tot 1 september 2008 zat er de Coffee Company. Die gooide al na een jaar de handdoek in de ring vanwege de tegenvallende omzet. Daarna was het tot eind 2012 gameswinkel E-Plaza. Tussentijds zaten er nog een outlet-kledingwinkel en budgetwinkel. 

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.