Volledig scherm
Hopwagon. © Hopmannen.

Hopwagon: tweede editie van Tilburgs 'craft beer & food pairing festival'

Di 31 juli: Het Tilburgse 'craft beer & food pairing festival' Hopwagon keert op zaterdag 18 augustus terug voor een tweede editie. Tijdens het festival serveert eetbar De Wagon speciaal streetfood dat past bij het bier van negen innovatieve brouwers. 

Daar draait het hele festival om: welke bieren van de brouwerijen passen goed bij welke gerechten? Hopwagon doet suggesties, maar de bezoeker kan zelf ook op zoek gaan naar smaakcombinaties. 

Hopmannen

Het festival wordt georganiseerd door 'beergeeks' De Hopmannen. Ze nodigen ook dit keer weer brouwers uit binnen- en buitenland uit. Een primeur dit jaar is de aanwezigheid van Schotse brouwerij Brewdog Overworks die voor het eerst in Nederland bieren met wilde gist tapt op een festival onder de rivieren. 

Uit Manchester komt de brouwerij met de meest toonaangevende ipa’s van dit moment: Cloudwater. Verder zijn van de partij: het uit Canada afkomstige Collective Arts, de Estse brouwer Pühaste, Hof Ten Dormaal uit het Belgische Haacht, brouwerij De Moersleutel uit Alkmaar, Oproer uit Utrecht, Frontaal uit Breda en de LOC Brewery uit Tilburg.

Daarnaast zijn er nog workshops over beer en foodpairing te volgen. De Tilburgse chocolatier Friandries laat de bezoekers proeven welke 'geweldige smaken' bier en chocolade samen kunnen opleveren. Met de lokale Kaaszaak gaan bezoekers op zoek naar kaas- en biercombinaties.

Tijdens het festival wordt het bier in speciale glazen getapt. Die zijn (inclusief munten) online te koop of bij de ingang van het terrein. Consumptiemunten zijn ter plekke verkrijgbaar (alleen met pin). Het festival begint vanaf 14 uur.