Volledig scherm
Impressie EVE. © HUGO Interieurvormgeving

Horecalocatie EVE bij station telt af: over precies een maand gaat polygonale loods open

Woe 8 nov: Het werk duurde een half jaar langer dan verwacht, maar de renovatie van de polygonale loods in de Spoorzone is op een haar na klaar. Over precies een maand gaat de nieuwe horecalocatie EVE voor het eerst open. 

door Bas Vermeer

Er was wat tegenslag: het bouwproces liep uit, in de grond zat meer vervuiling dan verwacht. ,,Maar we zijn er klaar voor, over 3 weken beginnen we met proefdraaien", zegt Martijn Lavoir van EVE. ,,Op vrijdag 8 december gaan we officieel open."

Monumentaal

Het karakter van de monumentale loods aan het Burgemeester Stekelenburgplein blijft intact. Binnenin wordt er niet tegen de muren gebouwd. In het midden staat een strak vormgegeven kubus waarin de keuken, het kantoor en de faciliteiten zitten. 

,,Dat blok is totaal anders dan de rest van de loods, daardoor springt de industriële schoonheid van het gebouw er goed uit."

De smeerputten binnen in de polygonale loods zijn ook na de renovatie nog te zien: maar dan met eikenhout en glas afgewerkt. In de 'huid' van de loods werd 685 vierkante meter glas vervangen door een isolerende glaslaag. En de betonnen vloer maakte plaats voor eentje met vloerverwarming. Daar waren tien cementwagens voor nodig.

Terras

Binnen is straks plaats voor 200 eters, maar er is ook een bar waar mensen kunnen zitten en een vergader- en evenementenruimte. ,,Het is veel breder dan een restaurant. Je kunt er 's ochtends voor een snel broodje binnenstappen, opwarmen als de trein vertraging heeft, 's avonds komen eten of een businessmeeting houden."

Buiten komen er mettertijd nog eens zo'n 200 plaatsen. De draaischijf waar vroeger de treinen op stonden wordt deze lente een terras. 

Volledig scherm
Impressie van EVE. © HUGO Interieurvormgeving