Volledig scherm
Luc en Sam in The Cat's Back. © Jeroen Verhelst

Horecanieuws: Een vleugje 'West Coast' aan de Paleisring, The Cat's Back klaar voor opening

Woe 31 jan: The Cat's Back, de nieuwe Amerikaanse bar in het stadshart, ziet eruit zoals de naam bekt. Hawaiiaans surfplankje aan het plafond, Pacman-arcadekast in een hoek, vrolijke kleuren. Vrijdag gaat 'ie open. 

door Bas Vermeer

,,Een vleugje Amerikaanse West Coast aan de Paleisring", zegt Sam van Nieuwamerongen (26). Samen met broer Luc (29) bestiert 'ie de zaak. The Cat's Back - de naam is aan nabijgelegen De Katterug ontleend - straalt iets relaxed uit. Achterin prijkt een grote muurschildering van kunstenaar Tom de Meer, op de arcadekast kun je zestig spellen spelen. 

Flat white

Niet alleen in de uitstraling, ook in het eten en de muziek galmt de westkust door. Op zaterdag klinkt er classic hiphop, op vrijdag is het gemêleerd. Van muziek van The Kooks tot surfrock. Dr. Moon, Dj Sueside en Dj Tone draaien er straks als resident-dj. 

Achter de bar liggen blikjes Amerikaans bier koud te worden, zo'n 35 verschillende biertjes uit 'The States' zijn er te bestellen. De wijn komt uit Amerika, evenals de whiskey en de bourbon. Je kunt er geen latte macchiato krijgen, maar wel een 'flat white' of koffie Americano. 

De kaart is best flink. Van The Cat's Crab (met gefrituurde krab), buffalo wings, tuna melt, The Fat Cat (een hamburger) tot een 'Fucking Everything' (drie verschillende taco's met groenten). ,,Fastfood maar dan met een beetje geduld", zegt Sam. ,,Want we maken alles hier zelf, van de hete saus tot de chili."

Eigen hoekje

De verbouwing ging in oktober van start. Het was een paar maanden ploeteren met hier en daar een tegenslag, maar de broers zijn blij met het resultaat. Ze krijgen er handigheid in. 

Dat kan haast niet anders: sinds 2014 bestieren ze 't Elfde Gebod, eind dat jaar openden ze op tien passen afstand cocktailbar Gin Fizz in de Oranjestraat. Met The Cat's Back - in het pand naast 'Fizz' - creëren ze een eigen hoekje in het uitgaansgebied. 

Bang dat ze zichzelf gaan beconcurreren zijn ze niet. ,,Gin Fizz richt zich meer op de funk, house en techno. Dit is een ander concept." Maar het kan elkaar wel aanvullen, zeggen de broers. Zo krijgen ze clubavond De Gin Gin op bezoek, Gin Fizz en The Cat's Back doen dan dienst als dansvloer. ,,En je kunt ook binnendoor oversteken." 

Of ze nog meer naburige panden op het oog hebben? Sam lacht. ,,We gaan een toffe zomer draaien en daarna zeker niet stilstaan. Met de Oranjestraat erbij hebben we een geniaal hoekje. We gaan het hier perfectioneren."

The Cat's Back gaat vrijdag om 21 uur voor het eerst open. 

Volledig scherm
The Cat's Back. © Jeroen Verhelst
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement