Volledig scherm
De nieuwe foodbar aan de Voltstraat. © Foodbar

Horecanieuws: Foodbar Sorry Not Sorry strijkt in Tilburg neer

Do 4 jan: Lovely green smoothie's (met spinazie en avocado), red velvet cake (met bietjes) en açai bowls (palmbes uit de amazone). Aan de Voltstraat in Tilburg gaat binnenkort een 'foodbar' open. 

door Bas Vermeer

De naam is  S̶o̶r̶r̶y̶ Not Sorry, met een streep door het eerste woord (maar dat kan in de kop boven deze blog niet). ,,Ik ga hippe en healthy lunchgerechten verkopen onder meer açai-, pitaya- en yoghurtbowls", vertelt de 30-jarige ondernemer Paul van Lieshout. ,,Maar ook lekkere broodjes en wat ongezondere dingen, voor elk wat wils. Vandaar de doorstreepte sorry in de naam."

Bowls

Onder de 'wat ongezondere dingen' schaart 'ie de taarten. Zoals de carrot cake en red velvet cake die iets meer calorieën tellen. Maar het is vooral gezond wat de klok slaat. Een trits smoothies staat er op het menu, hij heeft zijn eigen merk verse koffie en twaalf soorten thee (denk aan Turmuric Chai, met kurkuma). 

,,Ik ben zelf thuis gezond bezig, maar als ik op Thuisbezorgd kijk om te bestellen, kom ik weinig gezonde dingen tegen. In de Randstad verkopen ze op bijna iedere straathoek de açai- en pitayabowls. Ik denk dat Tilburg er ook klaar voor is, vanwege alle ontwikkelingen in de stad. Het wordt steeds hipper én mensen zijn steeds bewuster bezig met wat ze eten."

Hoekpand

In het hoekpand aan de Volstraat waren voorheen verschillende shoarmazaken gevestigd. Sammy's en Eethuis Yours bijvoorbeeld. Sinds afgelopen zomer staat het pand - Voltstraat 2 - in de verhuur. Een toplocatie, volgens de ondernemer. ,,Ik woon hier in de buurt en het is een drukke straat, er komen veel fietsers langs." 

Na drie maanden verbouwen is hij bijna klaar voor de opening. Over twee of drie weken is het zover. ,,Ik ga me eerst op de ochtend en lunch richten, koffie to go bijvoorbeeld. Na een tijdje wil ik ook in de avonden gezonden maaltijden aan gaan bieden."

Volledig scherm
Het hoekpand aan de Voltstraat. © Bas Vermeer
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement