Volledig scherm
Heaven's Kitchen wordt Jaxx Marina. © BD

Horecanieuws: Heaven's Kitchen verkocht, wordt restaurant Jaxx Marina

Ma 8 okt: De kogel is door de kerk. Horecagelegenheid Heaven's Kitchen aan de Piushaven is verkocht en wordt restaurant Jaxx Marina. ,,We nemen afscheid van het pand zoals het er nu uitziet", zegt de nieuwe eigenaar Kees Lankhaar. 

Eind dit jaar krijgt Lankhaar de sleutel, begin maart gaat Jaxx Marina open. ,,Alles wordt vernieuwd", zegt de nieuwe eigenaar. ,,Een nieuw innerlijk met ronde banken en hippe accenten, buiten een luifel met verwarmd terras." 

Restaurant

Jaxx Marina wordt een restaurant. Lankhaar nam de zaak over, samen met vrouw Marloes en compagnons Mark en Raymond. Sinds 2002 runt hij met zijn vrouw Bistro Tante Pietje aan de bekende Korte Putstraat in Den Bosch. Daarnaast zijn ze eigenaar van van Brasserie 155 in Vught en brasserie Pastis in Rosmalen.

Quote

We drogen vlees in de zaak, serveren een lekkere kreeft of een vis in zoutkorst

Kees Lankhaar

,,Het concept komt in het verlengde van die zaken te liggen", aldus Lankhaar. ,,We rijpen het vlees in de zaak in rijpingskasten, serveren een lekkere kreeft of een vis in zoutkorst. We willen alle dagen van de week geopend zijn en in het weekend kun je er ook terecht om te borrelen." De naam Jaxx Marina heeft niet speciaal een betekenis, 'maar klinkt gewoon lekker'. ,,En marina verwijst natuurlijk naar de haven. Je moet er straks het gevoel krijgen dat je aan de Côte d'Azur zit."

Afscheid

Heaven's Kitchen stond al een tijdje te koop. In 2014 ging de zaak open, op dat moment begon de Piushaven net tot bloei te komen. ,,We hebben genoten van het pionierswerk in de haven en zullen onze collega's en gasten daar zeker gaan missen", zegt eigenaresse Nini Quist. ,,Omdat Jaxx een totaal andere formule is, kunnen we onze 'Dansen in de Hemel-avonden' mooi voorzetten aan de Korte Heuvel." 

Daar openden Quist en partner Bart Peters vorig jaar Miss Bien Chanternel. ,,We gaan bij Miss Bien Chanternel een kleine keuken opzetten, dan kunnen mensen naast borrelen en dansen ook bij ons terecht voor een hapje." 

Heaven's Kitchen blijft tot eind dit jaar nog open. Begin 2019 gaan de deuren dicht voor de grootscheepse verbouwing. 

Blogs