Kaffee Lambiek aan het Wilhelminapark is dicht.
Volledig scherm
Kaffee Lambiek aan het Wilhelminapark is dicht. © Bas Vermeer

Horecanieuws: Kaffee Lambiek dicht, ‘keert absoluut terug’

Woe 21 aug: Kaffee Lambiek sloot afgelopen weekend de deuren, maar het geliefde café keert ‘absoluut’ terug. 

Kaffee Lambiek is dicht. Voor exploitant André Pasteuning is de ‘zin over’. Pasteuning wil iets anders gaan doen. Wat weet hij nog niet, maar hij is in ieder geval even klaar met de horeca. ,,Al ben ik mijn vaste gasten dankbaar.”

Als aanleiding om te stoppen neemt hij een voorval van vorig jaar. Medio 2018 woonde een vrouw drie maanden boven het café, ze deed een melding van geluidsoverlast bij de gemeente. Na een geluidsmeting kreeg Pasteuning een waarschuwing. De vrouw vertrok, Pasteuning bleef teleurgesteld achter, vertelt ‘ie. 

Overigens is hij niet boos op de gemeente. ,,Die doen hun werk. Er heeft nooit iemand geklaagd, de buren niet, andere mensen die er boven woonden niet. Op die ene vrouw na.” 

‘Blijft bestaan’

Quote

Hoe we dat doen, gaan we de komende tijd bekijken.

Albert Schuermans

Hoewel Pasteuning per direct is gestopt, betekent het niet het einde voor Lambiek. Het pand aan de rand van het Wilhelminapark is sinds oudsher in gebruik als café. In de jaren ‘40 - ‘50 was dat café Verheij, ‘t Schipperke tot en met 1987 en vanaf januari 1988 Kaffee Lambiek. In 2014 ging Lambiek ook al eens dicht. Het leek toen het einde van het buurtcafé waar altijd veel live-muziek klonk. 

Tilburger Albert Schuermans - en eigenaar van de gelijknamige drankhandel in Dongen - huurt het pand van de eigenaren. Volgens hem blijft het café bestaan. ,,Lambiek gaat absoluut verder. De pandeigenaren willen dat, de brouwerij zegt er achter te staan. Maar hoe we dat doen, gaan we de komende tijd bekijken.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.