Volledig scherm
L'Olivo wordt Shoco. © Bas Vermeer

Horecanieuws: L'Olivo wordt Shoco

Di 17 juli: Mojitos, Moscow Mules en Cosmopolitans en shotjes in alle soorten en maten. Het voormalige restaurant L'Olivo aan de Korte Heuvel wordt Shoco, een cocktail- en shooterbar. ,,Stijlvol zonder deftig te zijn."

Dat vertellen Shoco-eigenaren Sebastiaan Burgers en Djim van Gorp. De precieze stijl van de nieuwe zaak laat zich moeilijk in woorden vatten, zeggen ze. Een paar steekwoorden dan: fluweel, rood, burlesque, de jaren '50 en '60. ,,Muziek met een knipoog naar de jaren '90, met een lekkere beat." 

'Prachtig'

Quote

Met Shoco richten we ons op de iets oudere doelgroep, vanaf 25 plus

Shoco-eigenaren

De twee Tilburgse ondernemers lieten al eerder hun oog op het prominente horecapand vallen. ,,Een aantal jaar geleden, maar toen wilde Jan (Gravestein, de L'Olivo-eigenaar) het nog niet verkopen. Het is een prachtige locatie voor een horecagelegenheid, een bar die bij de rest van het uitgaansstraatje past."

Ze kunnen het weten: de twee zijn eigenaren van de Live Piano Bar ('de kleine Live') iets verderop.  ,,We zien dat het publiek bij Live jonger wordt." Na een lach: ,,Of wij worden ouder. Met Shoco richten we ons op de iets oudere doelgroep, vanaf 25 plus." Het L'Olivo-pand is qua ruimte wat breder en dieper dan de Live. 

Live, Yammie, Bruin Kafee

De twee timmeren hard aan de weg. De eerste Live werd zes jaar geleden geopend, destijds aan de Heuvelring. Toen daar het publiek begon terug te lopen, ging de kleinere Live aan de Korte Heuvel open. Burgers en Van Gorp zijn inmiddels ook eigenaren van Bruin Kafee en dit jaar gingen er twee nieuwe Live-zaken open: in Amsterdam en Alkmaar. Daarnaast zijn ze ook nog de ondernemers achter Yammie-vestigingen in Tilburg en Breda. 

De ondernemers krijgen op 1 september de sleutel. Tussen 1 november en 1 januari gaat Shoco open.