Volledig scherm
Klopa in Tilburg. © Bas Vermeer

Horecanieuws: Na jaren dromen, gaat Bosnisch eetcafé Klopa open

Vrij 6 apr: Een diepe wens gaat in vervulling aan de Heuvelring, daar maakt het Bosnische eetcafé Klopa zich op voor de opening. Zaterdagochtend 11 uur voor het eerst. ,,Echt heel spannend", zegt Mirha Ramić.  

door Bas Vermeer

Volledig scherm
Het hoekpand aan de Heuvelring. © Bas Vermeer

Na 3,5 maanden verbouwen is Klopa - in het prominente hoekpand aan de Heuvelring in Tilburg - er klaar voor. Er kwam geen bouwbedrijf aan te pas, alles werd met behulp van vrienden en vooral familie gedaan. ,,Van stucwerk, schilderen tot het tegels plakken", vertelt Mirha. 

Er hangen veel lampen aan het plafond, hout domineert in de vormgeving en aan de muur kunstzinnige taferelen uit Sarajevo en Mostar. Ze zijn blij met het resultaat. Al blijft het spannend: zo'n eerste avontuur in de horeca.    

Oorsprong

Broer en zus kwamen op jonge leeftijd - Mirha was 9 jaar - naar Nederland, gevlucht voor de oorlog. Ze werden opgevangen in Den Bosch, kwamen in Tilburg te wonen. 

Mirha liep samen met broer Mirsad al jaren met het idee voor een Bosnisch eetcafé rond. Oorspronkelijk deelde Mirsad die droom met hun moeder, maar zij overleed net nadat de eerste stap was gezet. Met zuslief werd besloten om door te zetten: ze zochten zes jaar naar een geschikt pand, tot de locatie aan de Heuvelring vrij kwam. 

Eten

Wat te verwachten? Een greep uit het menu: lepina (zelfgemaakt brood) met dip, lam van het spit, witvis met een krokant korstje, pikante gamba's, de soep van de dag en veel verschillende broodjes. Voor wie nog niet wegwijs is in de Bosnische keuken, raadt Mirha de Bosnisch broodje hamburger aan. ,,Heel plat, een dunne burger, met een dwarsdoorsnede van een centimeter of 25."

Het eetcafé is iedere dag van 11 tot 23 uur open. In het buurpand stoomt De Lange Goedzak zich ondertussen klaar voor de opening. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement