Volledig scherm
The Catsback, sfeerimpressie © Tom de Meer

Horecanieuws: The Cat's Back, 'Amerikaanse bar' wordt buurman van succesvolle Gin Fizz

Woe 25 okt:  The Cat's Back, zo heet de nieuwe zaak van de gebroeders Sam en Luc van Nieuwamerongen, de mannen achter 't Elfde Gebod en Gin Fizz aan de Paleisring. Waar vroeger Feesttijd was gevestigd, beginnen de broers een bar met Amerikaanse invloeden. 

door Bas Vermeer

Een zaak waar Amerikaanse klassiekers als buttermilk fried chicken sandwich kunt eten, diverse bagels en veel te hete buffalo wings. De in Amerika zo geliefde blikbieren staan op de kaart en er wordt geïmporteerd craftbier en goede whiskey geschonken. 

Amerika

De verbouwing van het voormalige Feesttijd is net een dag begonnen. Sam van Nieuwamerongen (26) laat wat impressies zien. Enerzijds stijlvol, anderzijds ruig met een vleugje Amerika. ,,Van de brewpubs in Chicago tot de jazzclubs in New York.’’

,,In Amerika hebben ze een heel andere kijk op bieren", vertelt Sam. ,,Dat zie je in de ales, maar ook aan de blikken bier die daar populair zijn. We voeren nu gesprekken met een Amerikaanse microbrouwerij en goede whiskey-leveranciers." 

Kansen

The Cat's Back wordt de naam. Voor de oplettende lezers: de naam verwijst inderdaad naar de naastgelegen Katterug. Met de zaak hopen de broers een derde parel aan de ketting te rijgen. Sinds 2014 bestieren ze 't Elfde Gebod, eind dat jaar openden ze op rolafstand cocktailbar Gin Fizz in de Oranjestraat. Met de verbouwing van het naburige pand tot The Cat's Back creëren ze een eigen hoekje in het uitgaansgebied. 

,,Bizar hoe het is gelopen", zegt Sam. De ondernemers hadden eigenlijk geen plannen om zo snel nieuwe zaken op poten te zetten, maar de naburige panden kwamen leeg. En ze zagen kansen. 

Met Gin Fizz gaven ze de Oranjestraat meer stijl, met The Cat's Back willen ze dat dunnetjes overdoen. ,,Gin Fizz was voor ons een gok, maar achteraf zijn we heel blij dat we de uitdaging zijn aangegaan. Met de naastgelegen Irish Pub en de Twist iets verderop, is de Paleisring er de laatste jaren op vooruit gegaan." 

Optredens

Waar Gin Fizz zich op elektro en house richt, komt er in The Cat's Back een podium voor live-optredens. ,,We hebben met de Rockacademie gesprekken gevoerd, die studenten zijn meer dan welkom om hier op te treden." Ze zoeken bands en dj's. ,,Bij The Cat's Back richten we ons meer op uiteenlopende muziek met een alternatief randje."

De verbouwing is in volle gang. Ze beginnen van nul af aan, stellen voor de zaak een nieuw team samen. Eind van dit jaar willen ze de deuren openen, wanneer precies is nog onbekend. 

De afbeeldingen bij deze blog (van kunstenaar/designer Tom de Meer) geven alvast een impressie van de nieuwe bar. 

Volledig scherm
The Catsback © Tom de Meer
Volledig scherm
Voorheen Feesttijd, straks The Cat's Back, © Bas Vermeer
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement