Volledig scherm
De inboedel van het Tilburgse café de Kok staat nog altijd bij de Belastingdienst, toch gooit eigenaresse Betina Maijen vanavond weer de deuren open. © Jan van Eijndhoven

Inboedel de Kok staat bij Belastingdienst, toch is het Tilburgse café open: ‘Dankzij de fans’

Vrij 31 jan: ,,Het maakt niet uit hoe, maar ga alsjeblieft weer open.” De inboedel van het Tilburgse café de Kok staat nog altijd bij de Belastingdienst, toch gooit eigenaresse Betina Maijen vanavond weer de deuren open. Na een smeekbede van trouwe fans. En met hun hulp. 

Quote

Vaste gasten hebben de vloeren dichtgetim­merd, meiden de muren met carnavals­vlag­gen opgevro­lijkt

Betina Maijen

De Belastingdienst haalde een week geleden - weinig zachtzinnig - het hele café leeg. Het meubilair werd meegenomen, stukken vloer eruit getrokken en zelfs de ingelijste voetbalshirts gingen mee de vrachtwagen in. Eigenaresse Maijen bleef achter met een leeg ogende kroeg. 

En toch gaat ze weer open. ,,Dankzij de bezoekers, de steun is hartverwarmend. Vaste gasten hebben de vloeren dichtgetimmerd, meiden de muren met vlaggen opgevrolijkt. Daar hadden ze bij de inbeslagname gaten in geslagen. En ze brengen een mobiele bar. Iedereen helpt.”

Zo kan de Kok in ieder geval het hele weekend door. Aan vaste aankleding doen ze voorlopig niet. Ze lacht. ,,Nu valt er niks meer te halen”

‘Nooit een probleem gehad’

Quote

Ondertus­sen maken we er maar het beste van

Betina Maijen

Volgende week kan ze - hoopt ze - met de Belastingdienst om tafel. ,,We hebben nooit een probleem met elkaar gehad, zijn er door overrompeld.” Volgens de eigenaresse gaat het om een aanslag over 2018 waarbij langs elkaar is gecommuniceerd. De dienst zelf doet geen uitspraken. 

Zelfs als ze er met die partij uitkomt, vreest ze dat het nog wel weken kan duren voor De Kok weer is hersteld. ,,Ondertussen maken we er maar het beste van.” Op vrijdag is er een optreden, op zondagochtend voor de thuiswedstrijd Willem II - Heracles komen de supporters langs om hun steun te betuigen. 

En dat de kroeg ietwat leeg oogt, de tap kan rollen, nemen ze voor lief. 

  1. Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelportier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’
    PREMIUM

    Week na een ‘cursus alcohol en geweld’ slaat P. hotelpor­tier in elkaar: ‘ik had echt veel gedronken’

    TILBURG - Een week nadat de verdachte een cursus van justitie over de combinatie alcohol en geweld heeft gevolgd, gaat het weer fout. Eind 2017 slaat S.P. (24) samen met een vriend de bewaker van het City Hotel in Tilburg helemaal in elkaar. Of de verdachte dan niets heeft geleerd, wil de politierechter in Breda weten. ,,Ik kan me echt niets herinneren van die avond. Ik had echt heel veel gedronken.”

In samenwerking met indebuurt Tilburg

Tilburg e.o.